Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i sycąca zupa o pięknym zapachu wędzonki.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1450
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231827
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4994
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1450
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231827
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4994
Składniki
Boczek kroimy w drobną kostkę, wrzucamy na suchy garnek i chwilę podsmażamy. Dodajemy 4 łyżki wody i dusimy pod przykryciem. Cebulę, marchew, pietruszkę, seler i ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do boczku. Całość zeszklić, stale mieszając. Wlewamy bulion, zagotowujemy i gotujemy na małym ogniu, aż warzywa zmiękną. Pod koniec doprawiamy do smaku solą, pieprzem, gałką i majerankiem. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki. Polecam!