Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z najprostszych, ale też najsmaczniejszych zup do przygotowania.
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 123
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 95
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3152
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 123
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 95
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3152
Składniki
Cebulę, ziemniaki, czosnek i boczek pokrój w zgrabną kostkę.
W garnku o grubym dnie rozgrzej masło, następne wrzuć cebulę i czosnek. Gdy cebula się zeszkli dodaj ziemniaki oraz ziele angielskie i znów przesmaż.
Na rozgrzaną patelnię wrzuć boczek i smaż przez 3-4 minuty.
Część boczku przełóż do garnka. Wszystko zalej bulionem i gotuj do miękkości ziemniaków. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Wyciągnij ziele angielskie. Zupę zblenduj na gładki krem i udekoruj pozostałą ilością boczku.