Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z najprostszych, ale też najsmaczniejszych zup do przygotowania.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34930
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 17328
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34930
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 17328
Składniki
Cebulę, ziemniaki, czosnek i boczek pokrój w zgrabną kostkę.
W garnku o grubym dnie rozgrzej masło, następne wrzuć cebulę i czosnek. Gdy cebula się zeszkli dodaj ziemniaki oraz ziele angielskie i znów przesmaż.
Na rozgrzaną patelnię wrzuć boczek i smaż przez 3-4 minuty.
Część boczku przełóż do garnka. Wszystko zalej bulionem i gotuj do miękkości ziemniaków. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Wyciągnij ziele angielskie. Zupę zblenduj na gładki krem i udekoruj pozostałą ilością boczku.