Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z najprostszych, ale też najsmaczniejszych zup do przygotowania.
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 167
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 167
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 43
Składniki
Cebulę, ziemniaki, czosnek i boczek pokrój w zgrabną kostkę.
W garnku o grubym dnie rozgrzej masło, następne wrzuć cebulę i czosnek. Gdy cebula się zeszkli dodaj ziemniaki oraz ziele angielskie i znów przesmaż.
Na rozgrzaną patelnię wrzuć boczek i smaż przez 3-4 minuty.
Część boczku przełóż do garnka. Wszystko zalej bulionem i gotuj do miękkości ziemniaków. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Wyciągnij ziele angielskie. Zupę zblenduj na gładki krem i udekoruj pozostałą ilością boczku.