Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z najprostszych, ale też najsmaczniejszych zup do przygotowania.
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 309
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5118
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4894
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45100
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 684
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 309
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5118
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4894
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45100
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 684
Składniki
Cebulę, ziemniaki, czosnek i boczek pokrój w zgrabną kostkę.
W garnku o grubym dnie rozgrzej masło, następne wrzuć cebulę i czosnek. Gdy cebula się zeszkli dodaj ziemniaki oraz ziele angielskie i znów przesmaż.
Na rozgrzaną patelnię wrzuć boczek i smaż przez 3-4 minuty.
Część boczku przełóż do garnka. Wszystko zalej bulionem i gotuj do miękkości ziemniaków. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Wyciągnij ziele angielskie. Zupę zblenduj na gładki krem i udekoruj pozostałą ilością boczku.