Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z najprostszych, ale też najsmaczniejszych zup do przygotowania.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4344
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 78
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 57
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 96
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 415
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4344
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 78
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 57
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 96
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 415
Składniki
Cebulę, ziemniaki, czosnek i boczek pokrój w zgrabną kostkę.
W garnku o grubym dnie rozgrzej masło, następne wrzuć cebulę i czosnek. Gdy cebula się zeszkli dodaj ziemniaki oraz ziele angielskie i znów przesmaż.
Na rozgrzaną patelnię wrzuć boczek i smaż przez 3-4 minuty.
Część boczku przełóż do garnka. Wszystko zalej bulionem i gotuj do miękkości ziemniaków. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Wyciągnij ziele angielskie. Zupę zblenduj na gładki krem i udekoruj pozostałą ilością boczku.