Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, sycąca, rozgrzewająca zupka
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Cebulę, paprykę pokroić w kostkę i przesmażyć na smalcu, wsypać łyżeczkę papryki(można więcej), pokrojone ziemniaki i chwilę wszystko smażyć. Po paru minutach wlać wodę, zagotować, dorzucić pokrojoną kiełbasę, sól, kminek(daję 1 łyżeczkę), pieprz i gotować na wolnym ogniu. Kiedy ziemniaki będą prawie miękkie, dodać puszkę fasolki i gotować do miękkości składników. W śmietanie rozprowadzić trochę mąki i zagęścić zupę, doprawić do smaku.
Jeśli nie mamy fasoli w pomidorach, można dodać łyżkę przecieru pomidorowego .