Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, sycąca, rozgrzewająca zupka
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326526
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12098
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16912
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5536
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326526
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12098
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16912
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5536
Składniki
Cebulę, paprykę pokroić w kostkę i przesmażyć na smalcu, wsypać łyżeczkę papryki(można więcej), pokrojone ziemniaki i chwilę wszystko smażyć. Po paru minutach wlać wodę, zagotować, dorzucić pokrojoną kiełbasę, sól, kminek(daję 1 łyżeczkę), pieprz i gotować na wolnym ogniu. Kiedy ziemniaki będą prawie miękkie, dodać puszkę fasolki i gotować do miękkości składników. W śmietanie rozprowadzić trochę mąki i zagęścić zupę, doprawić do smaku.
Jeśli nie mamy fasoli w pomidorach, można dodać łyżkę przecieru pomidorowego .