Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejszą propozycją jest pyszna i prosta w przygotowaniu zupa ziemniaczana ze szpinakiem czyli zmora z dzieciństwa u niektórych, w moim domu szpinak to ukochana i smakowita roślinka, której smakiem zaraziłam wszystkich domowników.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 874
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11763
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1330
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 874
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11763
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1330
Składniki
Obraną cebulę kroimy w drobną kostkę. Ząbki czosnku kroimy w plasterki. Obraną marchew, pietruszkę i seler ścieramy na tarce o dużych oczkach. Obrane ziemniaki w grubą kostkę.
W garnku z rozpuszczonym masłem, podsmażamy kilka minut, często mieszając, pokrojoną cebulę i czosnek oraz startą marchewkę, pietruszkę i seler oraz ziemniaki. Do podsmażonych warzyw wlewamy bulion, dodajemy liście laurowe oraz ziele angielskie i całość gotujemy do momentu aż warzywa będą miękkie ale nie rozgotowane. Następnie dodajemy szpinak i wszystko razem łączymy. Zupę doprawiamy do smaku solą oraz czarnym pieprzem i gotujemy około 2-3 minut. Pod koniec gotowania zupę zabielamy mlekiem, całość doprowadzamy do wrzenia, po czym zdejmujemy z ognia. Tak przygotowaną zupę od razu podajemy.