Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejszą propozycją jest pyszna i prosta w przygotowaniu zupa ziemniaczana ze szpinakiem czyli zmora z dzieciństwa u niektórych, w moim domu szpinak to ukochana i smakowita roślinka, której smakiem zaraziłam wszystkich domowników.
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2561
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 129
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 229
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2561
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 129
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 229
Składniki
Obraną cebulę kroimy w drobną kostkę. Ząbki czosnku kroimy w plasterki. Obraną marchew, pietruszkę i seler ścieramy na tarce o dużych oczkach. Obrane ziemniaki w grubą kostkę.
W garnku z rozpuszczonym masłem, podsmażamy kilka minut, często mieszając, pokrojoną cebulę i czosnek oraz startą marchewkę, pietruszkę i seler oraz ziemniaki. Do podsmażonych warzyw wlewamy bulion, dodajemy liście laurowe oraz ziele angielskie i całość gotujemy do momentu aż warzywa będą miękkie ale nie rozgotowane. Następnie dodajemy szpinak i wszystko razem łączymy. Zupę doprawiamy do smaku solą oraz czarnym pieprzem i gotujemy około 2-3 minut. Pod koniec gotowania zupę zabielamy mlekiem, całość doprowadzamy do wrzenia, po czym zdejmujemy z ognia. Tak przygotowaną zupę od razu podajemy.