Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Hej hej to znowu ja życzę wam wspaniałego dnia oraz wieczoru, co dziś serwowaliście na obiad ? ja miałam pyszną zupkę i za chwilę podam wam przepis
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 48
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 77
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 57
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 48
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 77
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 57
Składniki
W dwóch litrach wody pogotować kości na zupę z marchewką do miękkości następnie dodać ziela, przyprawę uniwersalną oraz liście a także ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować na wolnym ogniu do miękkości ziemniaków. Jak ziemniaki miękkie dodać sałatę pokrojoną i na wolnym ogniu już z nią pogotować przez 10 - 15 minut
Jak ziemniaki są już miękkie i gotowały się z sałatą wyznaczony czas wtedy dodać pieprz oraz przygotowaną śmietanę całość zamieszać lekko zagotować i zdjąć z ognia. Jeśli ktoś z jakiegoś powodu nie może śmietany można ją pominąć