Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa ziemniaczano-cebulowa z pieczarkami

Zupa ziemniaczano-cebulowa z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 312 Ocena: 5668

Dodano:

Odsłon: 988

Pyszna,aromatyczna zupa-krem z pieczarkami i grzankami :)

Składniki

  • Cebula 5 szt dużych
  • Ziemniaki 5-6 szt
  • Bulion ( u mnie warzywny ) ok 1-1,5 litra
  • Tymianek suszony, 1 łyżeczka
  • Olej rzepakowy do smażenia
  • Pieprz,sól do smaku
  • Do podania zupki:
  • Chleb, 2-3 kromki
  • Pieczarki, kilka szt
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę obrać,pokroić w dużą kostkę,włożyć do garnka i smażyć na oleju często mieszając aż będzie miękka i lekko przyrumieniona .

    Ziemniaki obrać i pokroić w większą kostkę.

    Gdy cebula będzie już podsmażona,dodać tymianek,ziemniaki i wlać bulion.Wymieszać i gotować aż ziemniaki zmiękną.
    Ugotowaną zupę doprawić pieprzem,solą a następnie zblendować na krem.

    Pieczarki drobno pokroić i podsmażyć na odrobinie oleju.
    Chleb pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni.

    Zupę wlać na talerz i podać z grzankami oraz podsmażonymi pieczarkami.Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (26)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń