Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dynia nie musi być nudna!
tarka o małym oczku
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17217
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 122
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 107
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4863
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7563
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17217
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 122
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 107
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4863
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7563
Składniki
Najpierw nastawiłam bulion drobiowy. W tym czasie można pokroić warzywa i pokroić cienko boczek i go przesmażyć z posiekaną cebulą. Wywar był dosyć tłusty więc można zdjąć nadmiar tłuszczu. Ziemniaki i dynię zalewa się litrem bulionu i gotuje 30 minut. W połowie czasu dodaje się makaron i śmietankę 100 ml, lub serek topiony- to jest mój sposób na "bezlaktozowe" zabielenie zupy, i pesto. Zupę doprawia się jeszcze solą i chili, a po wyłączeniu ognia można zupę doprawić startym na drobnym oczku parmezanem ( pół szklanki) i natką pietruszki.
Smacznego :)