Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna zupa, kwaśna, kminkowa i ostra
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5220
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4992
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 55
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 225
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5220
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4992
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 55
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 225
Składniki
1, ziemniaki i marchew pokroić w kostkę, zalać wodą, posolić, dodać liść laurowy i kminek, gotować na małym ogniu przez ok 10 min, 2. boczek i kiełbasę pokroić w kostkę, usmażyć na rumiano, dodać pokrojonego w paski pora, cebulę i czosnek, dusić chwilę razem, dodać do zupy gotować, 3. gdy warzywa będą prawie miękkie, wlać barszcz, zagotować, dodać śmietanę (wcześniej rozmieszać z łyżką gorącej zupy), zupę doprawić sosem sojowym oraz ostrą papryką smacznego