Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka zupa z naszym ulubionym łososiem wędzonym na zimo. Sprawdzi się na świątecznym stole.
Chrzan to obowiązkowy dodatek, którego nie może zabraknąć na świątecznym stol...
Odsłon: 1910
Krem pistacjowy to dość drogi produkt, a w dodatku często nie składa się z pi...
Odsłon: 640
Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 116
Chrzan to obowiązkowy dodatek, którego nie może zabraknąć na świątecznym stol...
Odsłon: 1910
Krem pistacjowy to dość drogi produkt, a w dodatku często nie składa się z pi...
Odsłon: 640
Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 116
Składniki
Ziemniaki obieramy, kroimy na grube plasterki, por w piórka. Na rozgrzane masło wrzucamy warzyw, podsmażamy przez kilka minut, po czym zalewamy gorącym bulionem, dodajemy liść kaffiru i gotujemy do miękkości ziemniaków. Do zupy dodajemy śmietanę, paski łososia (1/4 zostawiamy), chwilę gotujemy (ok. 5 min). Do smaku doprawiamy gałką muszkatołową i pieprzem. Rozlewamy na talerze, posypujemy posiekanym szczypiorkiem, dodajemy pozostałego łososia.