Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka zupa z naszym ulubionym łososiem wędzonym na zimo. Sprawdzi się na świątecznym stole.
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17075
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2467
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4646
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1831
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17075
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2467
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4646
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1831
Składniki
Ziemniaki obieramy, kroimy na grube plasterki, por w piórka. Na rozgrzane masło wrzucamy warzyw, podsmażamy przez kilka minut, po czym zalewamy gorącym bulionem, dodajemy liść kaffiru i gotujemy do miękkości ziemniaków. Do zupy dodajemy śmietanę, paski łososia (1/4 zostawiamy), chwilę gotujemy (ok. 5 min). Do smaku doprawiamy gałką muszkatołową i pieprzem. Rozlewamy na talerze, posypujemy posiekanym szczypiorkiem, dodajemy pozostałego łososia.