Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeszcze smaczniejsza kartoflanka.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 883
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 812
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 279
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 883
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 812
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 279
Składniki
Na szczeście miałam gotową porcje bulionu z zamrażarki. W garnku powoli wytapia się pokrojony w słupki boczek. Gdy boczek się zrumieni można dodać posiekany czosnek, i zaraz bulion, aby się nie zrobił gorzki. Do bulionu można dodać ziemniaki i serek topiony. Serek ładnie zabiela i zagęszcza zupę, i dodaje serowego smaku. Na pare minut przed końcem gotowania można dodać makaron i pesto lub natkę a po wyłączeniu ognia starty ser.
Smacznego :)