Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i prosta zupa pomidorowa.
Pyszne danie z brukselki i innych pieczonych warzyw z dodatkiem boczku z kasz...
Odsłon: 184
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 584
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 625
Pyszne danie z brukselki i innych pieczonych warzyw z dodatkiem boczku z kasz...
Odsłon: 184
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 584
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 625
Składniki
1.Do garnka wlewamy wodę, dodajemy 3 liście laurowe oraz dwie łyżki gotowego bulionu warzywnego winiary. Dodajemy startą na dużych oczkach marchewkę i pietruszkę oraz pomidory z puszki. I zaczynamy gotować. 2.Następnie pokrojoną w kostkę paprykę i cebulkę oraz pokrojonego w talarki pora -te składniki podsmażamy na rozgrzanej patelni z dodatkiem łyżeczki oliwy i dodajemy do garnka. Doprawiamy wedle własnego smaku. Ja jeszcze dodaje dla ostrości dwie łyżeczki sosu sweet chili. 3.Gdy wywar z warzyw się gotuje zaczynamy robić pulpeciki. 4. Mielone mięso mieszamy z przyprawami (sól, pieprz, słodka mielona papryka), oraz jajkiem i bułką tartą. Formujemy kuleczki. 5. Kuleczki z mięsa dodajemy bezpośrednio do wywaru. Gotujemy około 45-50 min. Pod koniec gotowania dodajemy śmietankę 30 %. 6. Zupka dobrze smakuje z dodatkiem grzanek np. czosnkowych