Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak żurek to tylko na naturalnym, własnej roboty zakwasie. Spotkałem się z przepisami, gdzie dodaje się czosnek, liście laurowe czy ziarna pieprzu. Tradycyjnie jednak jest sama mąka i woda. Przepis na żurek znajdziesz tutaj: https://smaker.pl/moje-przepisy-zupy/przepis-zurek,186488,lucque.html
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2247
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1351
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 508
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3517
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1161
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2247
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1351
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 508
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3517
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1161
Składniki
Do kamiennego garnka lub wyparzonego słoika wsypać mąkę, zalać ciepłą wodą i zostawić na kilka dni w ciepłym miejscu. Najlepszy żur do żurku, nie tylko Świątecznego.