Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak żurek to tylko na naturalnym, własnej roboty zakwasie. Spotkałem się z przepisami, gdzie dodaje się czosnek, liście laurowe czy ziarna pieprzu. Tradycyjnie jednak jest sama mąka i woda. Przepis na żurek znajdziesz tutaj: https://smaker.pl/moje-przepisy-zupy/przepis-zurek,186488,lucque.html
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 591
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 267
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 250
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 591
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 267
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 250
Składniki
Do kamiennego garnka lub wyparzonego słoika wsypać mąkę, zalać ciepłą wodą i zostawić na kilka dni w ciepłym miejscu. Najlepszy żur do żurku, nie tylko Świątecznego.