Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak żurek to tylko na naturalnym, własnej roboty zakwasie. Spotkałem się z przepisami, gdzie dodaje się czosnek, liście laurowe czy ziarna pieprzu. Tradycyjnie jednak jest sama mąka i woda. Przepis na żurek znajdziesz tutaj: https://smaker.pl/moje-przepisy-zupy/przepis-zurek,186488,lucque.html
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3431
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 495
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 292
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 6848
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 299
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3431
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 495
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 292
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 6848
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 299
Składniki
Do kamiennego garnka lub wyparzonego słoika wsypać mąkę, zalać ciepłą wodą i zostawić na kilka dni w ciepłym miejscu. Najlepszy żur do żurku, nie tylko Świątecznego.