Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak żurek to tylko na naturalnym, własnej roboty zakwasie. Spotkałem się z przepisami, gdzie dodaje się czosnek, liście laurowe czy ziarna pieprzu. Tradycyjnie jednak jest sama mąka i woda. Przepis na żurek znajdziesz tutaj: https://smaker.pl/moje-przepisy-zupy/przepis-zurek,186488,lucque.html
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113042
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 417
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 759
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113042
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 417
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 759
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Składniki
Do kamiennego garnka lub wyparzonego słoika wsypać mąkę, zalać ciepłą wodą i zostawić na kilka dni w ciepłym miejscu. Najlepszy żur do żurku, nie tylko Świątecznego.