Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja żuru na białej kiełbasie jest idealną zupą na wielkanoncy obiad, ale i na również mniej świąteczne okazje. Podany z kiełbasą i jajkiem stanowi dosyć syty posiłek.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 354
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 49
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 376
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 354
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 49
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 376
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Składniki
1. Pora umyć, odkroić zielone liście. 2. Marchew i pietruszkę obrać i umyć. 3. Przygotowane warzywa wraz z kiełbasą zalać wodą w dużym garnku. Dodać sól, pieprz, ziele angielskie i liście laurowe i gotować na małym ogniu. 4. Obrać czosnek i dodać do zupy 3 ząbki. 5. Cebulę obrać, upalić na ogniu i dodać do zupy. 6. Po ok półtorej godzinie wyjąć wszystkie warzywa oraz kiełbasę i przelać rosół przez sito do innego garnka lub do tego samego po wcześniejszym umyciu go. 7. Do przelanego rosołu dodać pokrojone w plasterki kiełbasę, marchew oraz pietruszkę. 8. Dodać zakwas na żurek, majeranek, przeciśnięty przez praskę czosnek i zagotować. 9. Jeżeli zupa okaże się zbyt kwaśna można dodać łyżkę cukru. 10. Jeżeli zupa będzie dla Was zbyt rzadka, można odlać dwie chochle płynu, wymieszać w nim dwie łyżki mąki ziemniaczanej i dodać do zupy. Należy pamiętać, żeby po tej czynności doprowadzić zupę do zagotowania. Podawać na talerzu z ugotowanym wcześniej jajkiem na twardo przekrojonym na pół. Smacznego! :)