Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1489
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231876
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5020
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1489
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231876
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5020
Składniki
Bulion: Do garnka ok 3 l włożyć. Kość karkową świeżą lub wędzoną marchew, pietruszkę korzeń, kawałek pora zagotować. Po zagotowaniu zebrać pianę dodać białą kiełbasę przyprawy: sól pieprz, łyżeczkę majeranku cztery liście laurowe, sześć ziarenek ziela angielskiego, cebulę. Gotować ok 30 min
Do bulionu dodać śmietanę wymieszać tak by nie było grudek. Najlepiej odlać dwie chochelki do kubka i dać śmietanę i rozmieszać np. trzepaczką kubek wlać do bulionu
Do bulionu ze śmietaną dodajemy zakwas żuru i mieszamy do zagotowania -gotowe Smacznego Podawać z jajkiem, ziemniakami, kiełbasą. Ważne jeżeli wlejemy do bulionu najpierw zakwas a potem śmietanę to śmietana się zetnie i będą grudy. Zakwas kupiony lub zrobiony samemu.