Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 563
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75422
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1606
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 563
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75422
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1606
Składniki
Bulion: Do garnka ok 3 l włożyć. Kość karkową świeżą lub wędzoną marchew, pietruszkę korzeń, kawałek pora zagotować. Po zagotowaniu zebrać pianę dodać białą kiełbasę przyprawy: sól pieprz, łyżeczkę majeranku cztery liście laurowe, sześć ziarenek ziela angielskiego, cebulę. Gotować ok 30 min
Do bulionu dodać śmietanę wymieszać tak by nie było grudek. Najlepiej odlać dwie chochelki do kubka i dać śmietanę i rozmieszać np. trzepaczką kubek wlać do bulionu
Do bulionu ze śmietaną dodajemy zakwas żuru i mieszamy do zagotowania -gotowe Smacznego Podawać z jajkiem, ziemniakami, kiełbasą. Ważne jeżeli wlejemy do bulionu najpierw zakwas a potem śmietanę to śmietana się zetnie i będą grudy. Zakwas kupiony lub zrobiony samemu.