Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10345
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5955
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5303
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12782
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4547
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10345
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5955
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5303
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12782
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4547
Składniki
Bulion: Do garnka ok 3 l włożyć. Kość karkową świeżą lub wędzoną marchew, pietruszkę korzeń, kawałek pora zagotować. Po zagotowaniu zebrać pianę dodać białą kiełbasę przyprawy: sól pieprz, łyżeczkę majeranku cztery liście laurowe, sześć ziarenek ziela angielskiego, cebulę. Gotować ok 30 min
Do bulionu dodać śmietanę wymieszać tak by nie było grudek. Najlepiej odlać dwie chochelki do kubka i dać śmietanę i rozmieszać np. trzepaczką kubek wlać do bulionu
Do bulionu ze śmietaną dodajemy zakwas żuru i mieszamy do zagotowania -gotowe Smacznego Podawać z jajkiem, ziemniakami, kiełbasą. Ważne jeżeli wlejemy do bulionu najpierw zakwas a potem śmietanę to śmietana się zetnie i będą grudy. Zakwas kupiony lub zrobiony samemu.