Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 225
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 189
Kurczak z ryżem po meksykańsku to połączenie soczystego kurczaka, aromatyczny...
Odsłon: 20
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 225
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 189
Kurczak z ryżem po meksykańsku to połączenie soczystego kurczaka, aromatyczny...
Odsłon: 20
Składniki
Bulion: Do garnka ok 3 l włożyć. Kość karkową świeżą lub wędzoną marchew, pietruszkę korzeń, kawałek pora zagotować. Po zagotowaniu zebrać pianę dodać białą kiełbasę przyprawy: sól pieprz, łyżeczkę majeranku cztery liście laurowe, sześć ziarenek ziela angielskiego, cebulę. Gotować ok 30 min
Do bulionu dodać śmietanę wymieszać tak by nie było grudek. Najlepiej odlać dwie chochelki do kubka i dać śmietanę i rozmieszać np. trzepaczką kubek wlać do bulionu
Do bulionu ze śmietaną dodajemy zakwas żuru i mieszamy do zagotowania -gotowe Smacznego Podawać z jajkiem, ziemniakami, kiełbasą. Ważne jeżeli wlejemy do bulionu najpierw zakwas a potem śmietanę to śmietana się zetnie i będą grudy. Zakwas kupiony lub zrobiony samemu.