Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiejski żur z białą kiełbasą i boczkiem.
Paczkę płatków owsianych przesypać do kamionkowego naczynia, dodać kopiatą łyżkę mąki i czosnek, po czym zalać ciepłą wodą, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 3 dni. Gotowy zakwas przelać do słoików i wstawić do lodówki (może tam stać nawet 3 tygodnie).
Drobno pokrojony boczek usmażyć na patelni w oliwie - na złoty kolor. Do garnka włożyć białą kiełbasę, liść laurowy, ziele angielskie, posiekany czosnek, suszone grzyby i połowę złocistego boczku. Zalać wodą, dodać roztarty w dłoniach suszony majeranek i trzymać na ogniu ok. 30 minut (biała kiełbasa musi się dobrze ugotować).
Zakwas przecedzić przez sito. Łyżką odcisnąć płatki, by oddały cały swój smak. Zakwas dodać do garnka, doprawić solą i sporą ilością świeżo zmielonego pieprzu. Na samym końcu zaprawić kwaśną śmietaną.
Szybkie, pyszne, zdrowe danie dla makaronożerców takich jak ja :) Razowe fusi...
Odsłon: 154
Pyszne i pożywna sałatka z makaronem, piersią z kurczaka oraz suszonymi pomid...
Odsłon: 280
Pyszny orzeźwiający deser z galaretek w formie tortu bez pieczenia idealny n...
Odsłon: 170
Plastry z szynki wieprzowej przyprawione solą i pieprzem, usmażone, podane z...
Odsłon: 291
Kiedy na dworze skwar, przygotuj szybkie ciasto bez pieczenia, które świetnie...
Odsłon: 694
Doskonała propozycja dla tych którzy lubią tuńczyka i twaróg. Do tego pyszne,...
Odsłon: 81
Szybkie, pyszne, zdrowe danie dla makaronożerców takich jak ja :) Razowe fusi...
Odsłon: 154
Pyszne i pożywna sałatka z makaronem, piersią z kurczaka oraz suszonymi pomid...
Odsłon: 280
Pyszny orzeźwiający deser z galaretek w formie tortu bez pieczenia idealny n...
Odsłon: 170
Plastry z szynki wieprzowej przyprawione solą i pieprzem, usmażone, podane z...
Odsłon: 291
Kiedy na dworze skwar, przygotuj szybkie ciasto bez pieczenia, które świetnie...
Odsłon: 694
Doskonała propozycja dla tych którzy lubią tuńczyka i twaróg. Do tego pyszne,...
Odsłon: 81
Składniki
Paczkę płatków owsianych przesypać do kamionkowego naczynia, dodać kopiatą łyżkę mąki i czosnek, po czym zalać ciepłą wodą, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 3 dni. Gotowy zakwas przelać do słoików i wstawić do lodówki (może tam stać nawet 3 tygodnie).
Drobno pokrojony boczek usmażyć na patelni w oliwie - na złoty kolor. Do garnka włożyć białą kiełbasę, liść laurowy, ziele angielskie, posiekany czosnek, suszone grzyby i połowę złocistego boczku. Zalać wodą, dodać roztarty w dłoniach suszony majeranek i trzymać na ogniu ok. 30 minut (biała kiełbasa musi się dobrze ugotować).
Zakwas przecedzić przez sito. Łyżką odcisnąć płatki, by oddały cały swój smak. Zakwas dodać do garnka, doprawić solą i sporą ilością świeżo zmielonego pieprzu. Na samym końcu zaprawić kwaśną śmietaną.
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa belwederska
Zupy
Zupa jagodowa z makaronem
Zupy
Chłodnik litewski
Zupy
Flaczki ze skórek wieprzowych na wywarze z porcji rosołowych wołowych
Zupa belwederska
Aromatyczna, kremowa zupa kalafiorowa z dodatkiem podsmażonych pieczarek. Dos...
Odsłon: 402
Zupa jagodowa z makaronem
Zupa owocowa cudownie smakuje zwłaszcza latem, kiedy mamy nieograniczony dost...
Odsłon: 156