Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj podaję przepis na mój ulubiony żurek , gotowany na żeberkach wieprzowych i wędzonym boczku. Żurek z dodatkiem pysznych leśnych grzybów, które udało mi się nazbierać i pomrozić, teraz jak znalazł.
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 1994
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 3219
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 29
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 1994
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 3219
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 29
Składniki
Grzyby po rozmrożeniu odsączyć na sitku , następnie podsmażyć razem z pokrojoną cebulą na rozgrzanym oleju. Do podsmażonych grzybków dodać pokrojoną w plasterki kiełbasą, jeszcze chwilę podsmażać. Całość dodać do ugotowanego wcześniej bulionu na żeberkach wieprzowych i boczku wędzonym doprowadzić do zagotowania i gotować na małym ogniu około 20 - 30 minut dodając liść laurowy i ziele angielskie. Na sam koniec zupę doprowadzić do wrzenia , mieszając wlać 1/2 litra (żurku, zakwasu) z butelki i gotować jeszcze około 10 minut. Zdjąć zupę z ognia i podawać z tłuczonymi ziemniakami.
Żurek podczas gotowania.