Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żurek smakuje tak samo jak taki robiony na zakwasie. Jest po prostu przepyszny.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13062
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2441
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3589
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4436
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13062
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2441
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3589
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4436
Składniki
Maślankę wlewamy do garnek dodajemy do niej wodę, majeranek, kostkę rosołową, liść laurowy i ziele angielskie, następnie garnek stawiamy na ogniu i gotujemy przez kilka minut.
Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni teflonowej bez użycia tłuszczu. Do gotującego się żurku dodajemy podsmażoną kiełbasę i wszystko razem gotujemy na średnim ogniu jakieś 5 minut. Na końcu żurek doprawiamy solą i pieprzem.
Jajko kroimy na ćwiartkę i przekładamy je na talerz.
Na jajko nalewamy gorący żurek. Całą potrawę możemy posypać koperkiem i natką pietruszki. Smacznego !!!