Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 539 Ocena: 18946
Dodano: 29.03.2018
Odsłon: 3116
1-2 os. | 15 min | łatwe | tanie |
Maślankę wlewamy do garnek dodajemy do niej wodę, majeranek, kostkę rosołową, liść laurowy i ziele angielskie, następnie garnek stawiamy na ogniu i gotujemy przez kilka minut.
Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni teflonowej bez użycia tłuszczu. Do gotującego się żurku dodajemy podsmażoną kiełbasę i wszystko razem gotujemy na średnim ogniu jakieś 5 minut. Na końcu żurek doprawiamy solą i pieprzem.
Jajko kroimy na ćwiartkę i przekładamy je na talerz.
Na jajko nalewamy gorący żurek. Całą potrawę możemy posypać koperkiem i natką pietruszki. Smacznego !!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

GREGORHSPEED 29 marca 2018Zgłoś do usunięcia
Na serwatce robiłem, maślanka do testu ;) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 29 marca 2018Zgłoś do usunięcia
bardzo ciekawe i bede mausiala sporbowac, takiej wersji zupy maslankowej jeszcze nie jadlam :) Odpowiedzi: 3 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz