Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żurek smakuje tak samo jak taki robiony na zakwasie. Jest po prostu przepyszny.
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2208
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 9020
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1714
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2208
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 9020
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1714
Składniki
Maślankę wlewamy do garnek dodajemy do niej wodę, majeranek, kostkę rosołową, liść laurowy i ziele angielskie, następnie garnek stawiamy na ogniu i gotujemy przez kilka minut.
Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni teflonowej bez użycia tłuszczu. Do gotującego się żurku dodajemy podsmażoną kiełbasę i wszystko razem gotujemy na średnim ogniu jakieś 5 minut. Na końcu żurek doprawiamy solą i pieprzem.
Jajko kroimy na ćwiartkę i przekładamy je na talerz.
Na jajko nalewamy gorący żurek. Całą potrawę możemy posypać koperkiem i natką pietruszki. Smacznego !!!