Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 6991
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 122
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 867
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2253
Królowa grilla :)
Odsłon: 1750
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 6991
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 122
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 867
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2253
Królowa grilla :)
Odsłon: 1750
Składniki
Umyte mięso z indyka zapakować do garnka. Zalać wodą. Zacząć gotować. Zdjać szumowiny i dodać obrane, umyte warzywa tj marchewki, pietruszki, selera, opieczone cebule. Dodać pieprz w ziarnach i łyżkę soli. Gotować na wolnym ogniu ok 45 min. Wyjać mięso. Można zrobić np pierogi, krokiety, smarowidło do chleba. Wyjać warzywa. Zrobić np sałatkę jarzynową, albo pasztet warzywny. Wywar/rosół przecedzić. W garnku, na oleju zeszklić cebule pokrojone w kostkę i czosnek też drobno pokrojony. Wlać rosół. Dodać kiełbaski. Dodać liście laurowe i ziele angielski. Gotować ok 45 min na wolnym ogniu, do miękkości kiełbasek. Jeśli jest taka potrzeba dodać wrzątku. Dodać żurek z butelki i gotować jeszcze kilka minut. Kiełbaski wyjąć, pokroić i z powrotem wrzucić do garnka. Dodać majeranek, czosnek niedźwiedzi, chrzan, pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Jajka ugotowane na twardo obrać, pokroić na części. Do zupy z kiełbaską, już na talerzu dodać pokrojone jajka. Najlepiej smakuje ze świeżą bułeczką. Smacznego.