Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17685
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1787
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15360
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5754
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9086
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17685
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1787
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15360
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5754
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9086
Składniki
Umyte mięso z indyka zapakować do garnka. Zalać wodą. Zacząć gotować. Zdjać szumowiny i dodać obrane, umyte warzywa tj marchewki, pietruszki, selera, opieczone cebule. Dodać pieprz w ziarnach i łyżkę soli. Gotować na wolnym ogniu ok 45 min. Wyjać mięso. Można zrobić np pierogi, krokiety, smarowidło do chleba. Wyjać warzywa. Zrobić np sałatkę jarzynową, albo pasztet warzywny. Wywar/rosół przecedzić. W garnku, na oleju zeszklić cebule pokrojone w kostkę i czosnek też drobno pokrojony. Wlać rosół. Dodać kiełbaski. Dodać liście laurowe i ziele angielski. Gotować ok 45 min na wolnym ogniu, do miękkości kiełbasek. Jeśli jest taka potrzeba dodać wrzątku. Dodać żurek z butelki i gotować jeszcze kilka minut. Kiełbaski wyjąć, pokroić i z powrotem wrzucić do garnka. Dodać majeranek, czosnek niedźwiedzi, chrzan, pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Jajka ugotowane na twardo obrać, pokroić na części. Do zupy z kiełbaską, już na talerzu dodać pokrojone jajka. Najlepiej smakuje ze świeżą bułeczką. Smacznego.