Do góry

Zupy Przepis na:

Żurek na ziemniaczanym wywarze

Żurek na ziemniaczanym wywarze

Autor:

Przepisów i artykułów: 2489 Ocena: 17476

Dodano:

Odsłon: 360

Zdrowe i smaczne danie.

Składniki

  • 1,5 litra wody
  • 5 dag mąki
  • ½ litra kiszonego żuru
  • ½ szklanki śmietany
  • sól i pieprz do smaku
  • majeranek do smaku
  • 1 kg ziemniaków
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Żurek na ziemniaczanym wywarze

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Ziemniaki obrać, zalać posoloną wodą- ugotować- wyjąć z garnka a do wywaru ziemniaczanego wlać żur. Mąkę wymieszać ze śmietaną, wlać do żurku, zgotować doprawić do smaku i zalać ugotowane wcześniej ziemniaki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń