Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ile kuchni na Śląsku tyle jest przepisów na żurek, ale każdy ugotowany żurek jest smaczny, i nie tylko na świąteczny obiad.
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 25390
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2015
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 25390
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2015
Składniki
Gotujemy w garnku 1,5 litra wody z pokrojonym w kostkę boczkiem i włoszczyzną. Gdy boczek będzie miękki, dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i gotujemy do miękkości ziemniaków, około 15 minut.
Gdy ziemniaki będą miękkie dodajemy kiełbasę białą i wlewamy 0,5 litra wymieszanego żurku, mieszamy i doprawiamy przyprawami do smaku, jeżeli ktoś lubi ostrzejszy żurek to można dodać 1 łyżkę startego chrzanu. Doprowadzamy do wrzenia i kończymy gotowanie.
W między czasie gotujemy jajka na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek. Ugotowany żurek podajemy z białą kiełbasą i ugotowanym jajkiem na twardo. Smacznego!!!