Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 92
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 92
Składniki
1. boczek i kiełbasę pokroić w kostkę, podsmażyć na rumiano, dodać pokrojona w kostkę cebule i czosnek, zrumienić, 2. do garnka wlać ok 1 l wody, dodać liść laurowy, zagotować, dodać podsmażoną wędlinę, wlać zakwas, doprawić solą i pieprzem, gotować ok 20 min na małym ogniu, dodać chrzan, majeranek i wymieszaną z gorącą zupą śmietanę, gotować jeszcze ok 5 minut, podawać z jajkiem oraz pieczywem smacznego