Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żurek w moim rodzinnym domu od zawsze przygotowywało się właśnie w ten sposób.
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18083
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 510
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 984
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7524
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8861
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18083
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 510
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 984
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7524
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8861
Składniki
Warzywa z włoszczyzny dokładnie oczyść. Włóż do garnka, zalej 2 litrami wody. Dodaj ziele, liście i pieprz. Dosyp pół łyżeczki soli, płaską łyżeczkę cukru. Zagotuj. Cebule obierz i pokrój w kostkę. Czosnek pokrój w drobne plasterki. Cebulę i czosnek podsmaż na łyżce masła do czasu aż uwolnią swój aromat. Przełóż do garnka z wywarem. Warzywa gotujemy do czasu aż staną się miękkie. Wyciągnij je z wywaru. Kiełbasę i pieczarki pokrój w plastry. Pieczarki odparuj na patelni z nadmiaru wody. Razem z kiełbasa dodaj je do wywaru. Gotuj przez kwadrans. Dolej zakwas. Dodaj chrzan i pokrojoną w kostkę marchew (ugotowaną z resztą włoszczyzny). Zabiel śmietaną. Dopraw do smaku solą i majerankiem. Podawaj z jajkami ugotowanymi na twardo