Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żurek w moim rodzinnym domu od zawsze przygotowywało się właśnie w ten sposób.
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 73
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 169
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 952
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 248
Przepis dnia
Dorsz pieczony to szybki i prosty przepis na rybne danie, które sprawdzi się...
Odsłon: 5384
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 73
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 169
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 952
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 248
Przepis dnia
Dorsz pieczony to szybki i prosty przepis na rybne danie, które sprawdzi się...
Odsłon: 5384
Składniki
Warzywa z włoszczyzny dokładnie oczyść. Włóż do garnka, zalej 2 litrami wody. Dodaj ziele, liście i pieprz. Dosyp pół łyżeczki soli, płaską łyżeczkę cukru. Zagotuj. Cebule obierz i pokrój w kostkę. Czosnek pokrój w drobne plasterki. Cebulę i czosnek podsmaż na łyżce masła do czasu aż uwolnią swój aromat. Przełóż do garnka z wywarem. Warzywa gotujemy do czasu aż staną się miękkie. Wyciągnij je z wywaru. Kiełbasę i pieczarki pokrój w plastry. Pieczarki odparuj na patelni z nadmiaru wody. Razem z kiełbasa dodaj je do wywaru. Gotuj przez kwadrans. Dolej zakwas. Dodaj chrzan i pokrojoną w kostkę marchew (ugotowaną z resztą włoszczyzny). Zabiel śmietaną. Dopraw do smaku solą i majerankiem. Podawaj z jajkami ugotowanymi na twardo