Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, pyszny żurek z ziemniaczkami , kiełbasą oraz boczkiem wędzonym, z dodatkiem grzybków suszonych smakuje wybornie.
garnek , nóż, patelnia, deska do krojenia,
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 166
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 98
Przepis na pyszne i aromatyczne ciasteczka z wiórkami kokosowymi, które są sz...
Odsłon: 3405
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 166
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 98
Przepis na pyszne i aromatyczne ciasteczka z wiórkami kokosowymi, które są sz...
Odsłon: 3405
Składniki
W wodzie ugotować boczek wędzony i skrzydło indycze . Po ugotowaniu mięso i boczek wyjąc, a do wywaru dodać pokrojone warzywa oraz moczone przez noc grzyby suszone razem z wodą w której się grzyby moczyły , pokrojone ząbki czosnku. Gdy warzywa będą miękkie dodać pokrojoną w kostkę i podsmażoną razem z cebulką kiełbasę. Chwilę pogotować i wlać żurek. Doprowadzić do zagotowania co jakiś czas mieszając . Całość doprawić do smaku pieprzem i solą , a krótko przed końcem gotowania dodać pokrojony boczek oraz obrane mięso z indyczego skrzydła. Podawać z tłuczonymi ziemniaczkami.