Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, pyszny żurek z ziemniaczkami , kiełbasą oraz boczkiem wędzonym, z dodatkiem grzybków suszonych smakuje wybornie.
garnek , nóż, patelnia, deska do krojenia,
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3382
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 92
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 829
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 85
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3382
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 92
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 829
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 85
Składniki
W wodzie ugotować boczek wędzony i skrzydło indycze . Po ugotowaniu mięso i boczek wyjąc, a do wywaru dodać pokrojone warzywa oraz moczone przez noc grzyby suszone razem z wodą w której się grzyby moczyły , pokrojone ząbki czosnku. Gdy warzywa będą miękkie dodać pokrojoną w kostkę i podsmażoną razem z cebulką kiełbasę. Chwilę pogotować i wlać żurek. Doprowadzić do zagotowania co jakiś czas mieszając . Całość doprawić do smaku pieprzem i solą , a krótko przed końcem gotowania dodać pokrojony boczek oraz obrane mięso z indyczego skrzydła. Podawać z tłuczonymi ziemniaczkami.