Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, pyszny żurek z ziemniaczkami , kiełbasą oraz boczkiem wędzonym, z dodatkiem grzybków suszonych smakuje wybornie.
garnek , nóż, patelnia, deska do krojenia,
Polecam, pychota.
Odsłon: 718
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4980
Polecam, pychota.
Odsłon: 718
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4980
Składniki
W wodzie ugotować boczek wędzony i skrzydło indycze . Po ugotowaniu mięso i boczek wyjąc, a do wywaru dodać pokrojone warzywa oraz moczone przez noc grzyby suszone razem z wodą w której się grzyby moczyły , pokrojone ząbki czosnku. Gdy warzywa będą miękkie dodać pokrojoną w kostkę i podsmażoną razem z cebulką kiełbasę. Chwilę pogotować i wlać żurek. Doprowadzić do zagotowania co jakiś czas mieszając . Całość doprawić do smaku pieprzem i solą , a krótko przed końcem gotowania dodać pokrojony boczek oraz obrane mięso z indyczego skrzydła. Podawać z tłuczonymi ziemniaczkami.