Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 43
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 101
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10327
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 108
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 983
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 43
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 101
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10327
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 108
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 983
Składniki
Ugotować bulion ok.1,5 l z marchewki, pietruszki, selera z dodatkiem pieprzu ziarnistego i listka. Warzywa wykorzystać do sałatki jarzynowej. Zeszklić na patelni, na oleju rzepakowym pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Dodać na patelnię pokrojoną w kosteczkę kiełbasę. Przesmażyć. Ziemniaki obrać i pokroić w drobną kostkę. Dodać do bulionu i ugotować do miękkości. Do garnka dodać zakwas na żur. Zagotować ok. 10 min. Dodać kiełbasę z cebulą, zmiażdżony czosnek i majeranek. Zagotować. Dodać sól do smaku. Żur podawać gorący. Smacznego.