Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456953
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1262
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2129
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 523
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456953
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1262
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2129
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 523
Składniki
Ugotować bulion ok.1,5 l z marchewki, pietruszki, selera z dodatkiem pieprzu ziarnistego i listka. Warzywa wykorzystać do sałatki jarzynowej. Zeszklić na patelni, na oleju rzepakowym pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Dodać na patelnię pokrojoną w kosteczkę kiełbasę. Przesmażyć. Ziemniaki obrać i pokroić w drobną kostkę. Dodać do bulionu i ugotować do miękkości. Do garnka dodać zakwas na żur. Zagotować ok. 10 min. Dodać kiełbasę z cebulą, zmiażdżony czosnek i majeranek. Zagotować. Dodać sól do smaku. Żur podawać gorący. Smacznego.