Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 820
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5750
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9558
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 266
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 820
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5750
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9558
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 266
Składniki
Ugotować bulion ok.1,5 l z marchewki, pietruszki, selera z dodatkiem pieprzu ziarnistego i listka. Warzywa wykorzystać do sałatki jarzynowej. Zeszklić na patelni, na oleju rzepakowym pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Dodać na patelnię pokrojoną w kosteczkę kiełbasę. Przesmażyć. Ziemniaki obrać i pokroić w drobną kostkę. Dodać do bulionu i ugotować do miękkości. Do garnka dodać zakwas na żur. Zagotować ok. 10 min. Dodać kiełbasę z cebulą, zmiażdżony czosnek i majeranek. Zagotować. Dodać sól do smaku. Żur podawać gorący. Smacznego.