Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 116
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 76
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 116
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 76
Składniki
Ugotować bulion ok.1,5 l z marchewki, pietruszki, selera z dodatkiem pieprzu ziarnistego i listka. Warzywa wykorzystać do sałatki jarzynowej. Zeszklić na patelni, na oleju rzepakowym pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Dodać na patelnię pokrojoną w kosteczkę kiełbasę. Przesmażyć. Ziemniaki obrać i pokroić w drobną kostkę. Dodać do bulionu i ugotować do miękkości. Do garnka dodać zakwas na żur. Zagotować ok. 10 min. Dodać kiełbasę z cebulą, zmiażdżony czosnek i majeranek. Zagotować. Dodać sól do smaku. Żur podawać gorący. Smacznego.