Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 919
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1863
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6419
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 919
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1863
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6419
Składniki
Fasolę najlepiej wczesniej zamoczyc na całą noc. Zalewamy świeżą wodą i gotujemy do miękkości wraz z liściem laurowym i zielem ang. W tym czasie wszystkie warzywa (marchew, pietruszka, seler) kroimy w maleńką kosteczkę. Kiedy już fasola będzie prawie miękka dodajemy je do zupy wraz z ziemniakami pokrojonymi w większą kostkę. Od razu wrzucamy także kiełbasę pokrojoną w półplasterki.
Boczek kroimy w kostkę, smazymy go w oddzielnym rondelku. Kiedy wytopimy tłuszcz, odcedzamy boczek, dodajemy go do zupy, natomiast do tłuszczu dodajemy łyżkę mąki i zasmażamy. Po chwili mąkę łączymy z zupą. Doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem. Chwilkę gotujemy i możemy podawac.