Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 972
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 430
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15315
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1884
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 972
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 430
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15315
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1884
Składniki
Fasolę najlepiej wczesniej zamoczyc na całą noc. Zalewamy świeżą wodą i gotujemy do miękkości wraz z liściem laurowym i zielem ang. W tym czasie wszystkie warzywa (marchew, pietruszka, seler) kroimy w maleńką kosteczkę. Kiedy już fasola będzie prawie miękka dodajemy je do zupy wraz z ziemniakami pokrojonymi w większą kostkę. Od razu wrzucamy także kiełbasę pokrojoną w półplasterki.
Boczek kroimy w kostkę, smazymy go w oddzielnym rondelku. Kiedy wytopimy tłuszcz, odcedzamy boczek, dodajemy go do zupy, natomiast do tłuszczu dodajemy łyżkę mąki i zasmażamy. Po chwili mąkę łączymy z zupą. Doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem. Chwilkę gotujemy i możemy podawac.