Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1142
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1170
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13213
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1142
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1170
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13213
Składniki
Fasolę najlepiej wczesniej zamoczyc na całą noc. Zalewamy świeżą wodą i gotujemy do miękkości wraz z liściem laurowym i zielem ang. W tym czasie wszystkie warzywa (marchew, pietruszka, seler) kroimy w maleńką kosteczkę. Kiedy już fasola będzie prawie miękka dodajemy je do zupy wraz z ziemniakami pokrojonymi w większą kostkę. Od razu wrzucamy także kiełbasę pokrojoną w półplasterki.
Boczek kroimy w kostkę, smazymy go w oddzielnym rondelku. Kiedy wytopimy tłuszcz, odcedzamy boczek, dodajemy go do zupy, natomiast do tłuszczu dodajemy łyżkę mąki i zasmażamy. Po chwili mąkę łączymy z zupą. Doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem. Chwilkę gotujemy i możemy podawac.