Sylwia Cisowska

Redakcję serwisu Smaker tworzy zespół doświadczonych dziennikarzy i specjalistów w dziedzinie gotowania, którzy każdego dnia dostarczają wam bieżące informacje z dotyczące kulinariów, zdrowych diet oraz żywieniowych nowinek. Poznaj Sylwię Cisowską – kierowniczkę zespołu redakcyjnego serwisu Smaker.pl

Sylwia Cisowska - kierowniczka zespołu redakcyjnego Smaker.pl

Dziennikarstwem w różnych odsłonach zajmuję się przez całe zawodowe życie. Ukończyłam politologię oraz dziennikarstwo na Uniwersytecie Jagiellońskim. Od ponad 8 lat jestem związana z redakcją Smaker.pl, gdzie zajmuję się zarówno tworzeniem treści oraz kwestiami produktowymi, a od 2020 roku kieruję całością prac zespołu Smakera. Wcześniej pracowałam zarówno jako dziennikarz jak i copywriter. Stworzyłam niezliczoną ilość artykułów o tematyce kulinarnej oraz przetestowałam dla was tysiące przepisów, które prezentujemy w serwisie. Stale rozwijam swoją wiedzę, uczestnicząc w różnego rodzaju konferencjach, szkoleniach i warsztatach.

Gotowanie to moja ogromna pasja - zarówno zawodowa, jak i prywatna. Z czystym sumieniem przyznaję, że jestem food nerdem - zawsze trzymam rękę na pulsie, lubię wiedzieć co w kulinarnej trawie piszczy, a także nieustannie poszukuję nowinek i nieodkrytych smaków. Z tego powodu uwielbiam kuchnię Azji, chociaż równie wiele inspiracji znajduję w zapomnianej już klasyce kuchni polskiej. Namiętnie kolekcjonuję książki kucharskie. Gdy nie gotuję, najpewniej czytam o gotowaniu, a przynajmniej o nim myślę.

W wolnym czasie zajmuję się fotografią, planowaniem kolejnych podróży i nierówną walką z językiem włoskim. Mam słabość do filmów katastroficznych i gier planszowych.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz do mnie na adres: smaker@firma.interia.pl

Ostatnio komentowane przepisy

Zupy Szybka zupa na obiad

Złota jesień zachęca do spacerów. Nie zawsze jednak rozpieszcza nas iście wio...

Odsłon: 1617

15 min
4
Przekąski Zapiekanki z podgrzybkami

Dzisiaj zapiekanki trochę inne jak zazwyczaj bo z grzybkami które uzbierałam...

Odsłon: 126

30 min
7
30 min
4

Polecane artykuły

Informacje Aromatyczna zupa, pyszny sos, wyborna tarta. Co zrobić z maślaków?

Maślaki to wyjątkowe grzyby, które zachwycają swoim aromatem i delikatnym smakiem. Stanowią doskonały składnik wielu potraw. W Polsce cieszą się du...

1
Informacje Jak zrobić olej z rokitnika? Przepis krok po kroku i wykorzystanie

Olej z rokitnika to skarbnica zdrowia i wyjątkowych właściwości, która znajduje zastosowanie zarówno w kuchni, jak i w kosmetyce. Jego bogaty skład...

1
Informacje Co zrobić na obiad na Wszystkich Świętych? Rozgrzewające i sycące dania dla całej rodziny

1 i 2 listopada obchodzimy w Polsce święto Wszystkich Świętych oraz Zaduszki. To czas, kiedy spotykamy się z rodziną, żeby wspominać zmarłych. Choć...

10
Informacje Stosowano go już w starożytnym Babilonie. Berberys możesz suszyć, robić przeciery, soki i konfitury

Berberys, znany już w starożytnym Babilonie, to owoc o niezwykłych właściwościach zdrowotnych, który od wieków znajduje szerokie zastosowanie w kuc...

43