Ewa Gotuje

Dlaczego warto wprowadzić do diety dziecka śledzie? Najnowsze badania wykazały, że dzięki dużej zawartości kwasów omega-3 dzieci łatwiej zapamietują i koncetrują się.

Składniki:

4-6 solonych filetów ze śledzia norweskiego
8-12 młodych ziemniaków
1 cebula
100 g marynowanych buraczków
200 ml słodkiej śmietanki
sól
pieprz
koperek do dekoracji

Przygotowanie:

1. Filety ze śledzia norweskiego dobrze oczyścić i wymoczyć. Następnie pokrajać w paski grubości ok. 1 cm.

2. Młode ziemniaki ugotować i pokrajać w plasterki.

3. Cebulę pokrajać w krążki

4. Buraczki odsączyć z zalewy i pokrajać w kostkę, o boku ok. 1 cm.

5. Składniki sałatki fantazyjnie ułożyć na talerzach, doprawić solą i pieprzem. Udekorować piórkami koperku.

6. Śmietanę dekoracyjnie wylać na boki talerza.

7. Podawać z ciemnym pieczywem

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Desery Domowe wafle z galaretką i mlekiem w proszku

Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...

Odsłon: 26

30 min
0
30 min
5
Pieczywo Ciasto z mrożonymi jagodami 🫐

To ciasto wychodzi niezwykle soczyste! Nadzienie ma przyjemny, słodko-kwaśny...

Odsłon: 1373

>60 min
2
Ciasta Szarlotka jesieniary!

W jesienne wieczory do herbatki marzy się ciepła domowa szarlotka, ta jest id...

Odsłon: 244

60 min
2
30 min
3