Jedni ją kochają, drudzy nie potrafią zrozumieć, jak można ją jeść. Zupa ogórkowa, klasyka polskiej kuchni, która idealnie sprawdzi się na obiad. Najlepsza będzie oczywiście z domowych ogórków. Warto dodać do niej śmietanę i sporo koperku. Pycha!
Polecane artykuły
Pieczenie to prawdziwe wybawienie dla zabieganych – minimum wysiłku, maksimum smaku. Obiady z piekarnika pozwalają wstawić potrawę, zamknąć drzwicz...
Niektórzy twierdzą, że nie da się eksperymentować w kuchni, bo wszystko już wymyślono. Ewa Wachowicz w 558. odcinku swojego programu kulinarnego sp...
Co powinno znaleźć się na wigilijnym stole? Tradycja mówi o 12 potrawach, ale współczesne gospodynie często modyfikują tę liczbę. Ważniejsze od szt...
Nic tak nie pachnie świętami, jak miód i aromat korzennych przypraw unoszący się z kuchni. Piernik dojrzewający to smak tradycji i wynik cierpliwoś...
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 359
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Grecka
- Bałkańska
- Śródziemnomorska
- Warzywa
- Ziemniaki
- Kukurydza
- Jabłka
- Nabiał
- Jajka
- Jogurt
- Przyprawy
Odsłon: 1426
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Walentynki
- Komunia
- Do pracy
- Polska
- Kasze i ryż
- Nabiał
- Jajka
- Mleko
- Ciasta
Odsłon: 5570
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 252
