Domowa kuchnia może być bardzo niebezpiecznym miejscem. Jeśli nie wiemy jak z niej korzystać, grożą nam skaleczenia, poparzenia i ciężkie zatrucia. Z tego odcinka dowiecie się, jak i w czym gotować, żeby ustrzec się zagrożeń. Poznacie pasożyty i bakterie, które mogą kryć się w jedzeniu oraz przekonacie się, czym może skutkować niewłaściwe przechowywanie żywności.
Polecane artykuły
Co przygotować na obiad, gdy chcesz uczcić święto smacznie i z klasą? Polską kuchnię można podać na wiele sposobów – od tradycyjnych po nowoczesne...
W tym odcinku kulinarnego show "Ewa gotuje" nie zabraknie przepisów, które pokochają najmłodsi. Pomidorówka, ciasteczka czy gofroburgery - wszystko...
Kapusta pekińska to lekkie, chrupiące warzywo, które doskonale pasuje do wielu dań. W chłodniejsze dni warto sięgać po nią częściej, ponieważ - dzi...
Zapiekanka z kurczakiem to jedno z tych dań, które łączą prostotę przygotowania z pełnią smaku i wartości odżywczych. Kurczak dostarcza białka, a w...
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 15656
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8793
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
- Wielkanoc
- Polska
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Wegetariańskie
- Buliony
- Warzywa
- Ziemniaki
- Nabiał
- Grzyby
- Przyprawy
- Czosnek
- Majeranek
- Dla zdrowia
Odsłon: 654
Pyszne medaliony idealne na obiad
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Grill
- Tłusty czwartek
- Walentynki
- Halloween
- Komunia
- Do pracy
- Polska
- Warzywa
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Mięso
- Kurczak
- Przyprawy
Odsłon: 8303