Domowa kuchnia może być bardzo niebezpiecznym miejscem. Jeśli nie wiemy jak z niej korzystać, grożą nam skaleczenia, poparzenia i ciężkie zatrucia. Z tego odcinka dowiecie się, jak i w czym gotować, żeby ustrzec się zagrożeń. Poznacie pasożyty i bakterie, które mogą kryć się w jedzeniu oraz przekonacie się, czym może skutkować niewłaściwe przechowywanie żywności.
Polecane artykuły
Znudziły ci się kanapki z masłem, żółtym serem i szynką? Koniecznie zrób pastę warzywną. Przepisów na tego typu przysmaki jest cała masa - poniżej...
W 527. odcinku programu "Ewa Gotuje" autorka programu zaprezentowała proste i efektowne przepisy, które przygotujecie z łatwo dostępnych i niedrogi...
Karkówka to jedno z najczęściej przygotowywanych mięs w polskich domach, uwielbiane za swoją soczystość i wszechstronność. Wiele osób ma swoje ulub...
Sałatki na śniadanie to idealny sposób na rozpoczęcie dnia, który zapewni mnóstwo energii i witamin. Oparte na świeżych warzywach, owocach, pełnowa...
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 1456
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 347
Najlepsza surówka z buraków, jabłka i cebuli, na niedzielę np. do kotletów sc...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Komunia
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Wegańskie
- Warzywa
- Buraki
- Owoce
- Jabłka
- Przyprawy
- Surówki
- Dla zdrowia
Odsłon: 1906