Boże Narodzenie na słono

Domowa kuchnia może być bardzo niebezpiecznym miejscem. Jeśli nie wiemy jak z niej korzystać, grożą nam skaleczenia, poparzenia i ciężkie zatrucia. Z tego odcinka dowiecie się, jak i w czym gotować, żeby ustrzec się zagrożeń. Poznacie pasożyty i bakterie, które mogą kryć się w jedzeniu oraz przekonacie się, czym może skutkować niewłaściwe przechowywanie żywności.

Polecane artykuły

Informacje Mazurek wielkanocny w dwóch oryginalnych odsłonach

Nie ma chyba ciasta, które kojarzyłoby się z Wielkanocą bardziej niż mazurek. To charakterystyczne, płaskie, najczęściej bogato dekorowane ciasto t...

0
Informacje 5 pomysłów na zapiekanki warzywne. Polubią nawet mięsożercy

Szukasz pomysłów na pyszny i pożywny posiłek bez mięsa? W takim razie postaw na zapiekanki warzywne, które są nie tylko smaczne, ale również zdrowe...

2
Ewa gotuje Ewa gotuje: Pasztet z ciecierzycy, kwasówka, karp pieczony w curry z gorczycą, wieniec korzenny

Ewa Wachowicz szykuje się na święta Bożego Narodzenia. Na jej wigilijnym stole pojawią się pyszne potrawy, znajdzie się miejsce dla tych z wielolet...

1
Informacje Jak wybrać dobrą kawę w ziarnach?

Wybór dobrej kawy w ziarnach sprowadza się do zrozumienia kilku podstawowych aspektów, które decydują o jej smaku i aromacie. To właśnie kawa ziarn...

0

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Ciasta Wilgotny piernik

Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...

Odsłon: 99048

30 min
121
Ciasta Piernik last minute

Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...

Odsłon: 145

15 min
0
>60 min
18
Ciasta Piernik wileński z mąki żytniej

Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....

Odsłon: 5910

>60 min
34