Boże Narodzenie na słono

Ciekawa propozycja na świąteczny stół

Fot. materiały prasowe

Składniki:
• sałata lodowa
• 30 dag szynki chałki JBB
• 5 jajek
• 3 łyżki uprażonego sezamu
• 5 dag żółtego sera
• kilka marynowanych pieczarek
• czerwona papryka
• trzy łyżki majonezu
• dwie łyżki jogurtu naturalnego
• 1 łyżeczka chrzanu
• sól, pieprz

Sposób przygotowania:
Jajka ugotuj na twardo, ostudź w zimnej wodzie, obierz i pokrój w ćwiartki. Do misy wrzuć pokrojoną w paski sałatę lodową i pokrojoną w paseczki szynkę, ser żółty, paprykę i pieczarki marynowane. Majonez połącz z jogurtem i chrzanem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Sałatkę polej przygotowanym sosem i posyp uprażonym sezamem. Na wyłożoną na talerz sałatkę poukładaj ćwiartki jajek.

 

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Przekąski Śledzie po litewsku

Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...

Odsłon: 11286

60 min
11
Ciasta Piernik wileński z mąki żytniej

Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....

Odsłon: 4943

>60 min
23
60 min
5
>60 min
15