Do góry

Zupy Przepis na:

Barszcz czerwony

Zupy

Autor: agulam22

Przepisów i artykułów: 105 Ocena: 5816

Dodano: 01.04.2008

Odsłon: 9914

Szybka i smaczna zupka.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. -buraki obieramy i kroimy w plastry(dosyć grube), wkładamy do garnka zalewamy zimna woda i dodajemy cukier, pieprz,2 łyżki octu,sol gotujemy ok 30 min na wolnym ogniu -w drugim garnku gotujemy bulion z kostek i wegety -czosnek kroimy bardzo drobna lub przeciskamy przez praskę -do bulionu wlewamy wywar z buraczków, doprawiamy do smaku octem, pieprzem i dodajemy czosnek gotujemy ok 5 minut tak aby barszcz już sie nie zagotowały 2 raz gdyż straci swój kolor i będzie brązowy a nie czerwona-różowy Podawać z jajkiem na twardo lub ziemniakami.Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

sasia 11 listopada 2009 kreci mnie ten przepis ale mam tez jakies obawy.....

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

KretaKarbo 22 sierpnia 2008 Oczywiście, że buraków musi być jak najwięcej, Barszcz jest wtedy esencjonalny, ma piękny kolor.
Ja używam (żeby tyle nie dżwigać) buraków suszonych. Są bardzo wydajne. Polecam!

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anulkak1k 24 kwietnia 2008 z 3 kilo burakow to chyba barszcz dla stada?????

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anulkak1k 24 kwietnia 2008 z 3 kilo burakow to chyba barszcz dla stada?????

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agulam22 03 kwietnia 2008 wiesz ja gotuje tak i tez mam sliczny kolor i smak:buraki3(duze) kroje w plastry i zalewam woda na poziom burakow i gotuje tak jak w przepisie a ogolnie to te 3 buraczki sa na ok 1.5 litra barszczu czyli na 2-4 osob bo porcja zupy czystej na osobe powinna wynosic ok350 ml wiec wychodzi 1,4 litra.

8 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń