Do góry

Desery Przepis na:

CIASTO ARCHITEKTA

Desery

Autor: odolottolek

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 10

Dodano: 19.05.2009

Odsłon: 27223

Bardzo smaczne ciasto deserowe

Składniki

  • Biszkopt jasny gróbszy, 1 blaszka o 3 rantach
  • BIszkopt ciemny kakaowy ciększy, 1 blaszka j/w
  • mleko świerze3,5%, 1litr
  • budyń śmietankowy, 2 sztuki/torebki
  • Mąka pszenna, 2 łyżki
  • mąka ziemniaczana, 1łyżka
  • kakao, 1 łyżka
  • masło świerze 82% tł., 2kostki
  • serki homogenizowane, 4 sztuki lób 1 szt. 0,500gramowe
  • galaretki owocowe, 2 szt.
  • banany, 3-4szt.
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Upiec biszkopt jasny i ciemny. Po upieczeniu gdy wystygnie w biszkopcie ciemnym powycinać kółka kieliszkiem na całym cieście.

  2. MASA BUDYNIOWA. Z mleka, cukru,budyniu i z podanych mąk ugotowcć budyń,przestudzić Masło ubić na pianę i do masła dodawać stopniowo zimny budyń ciągle ubijając aż będzie jednolita masa Gotową masę podzielić na 2 części do jednej dodać kakao i wymieszać.

  3. MASA SEROWA. Galaretkę rozpuścić w 1i 1/2 szklanki wrzącej wody, gdy zacznie tężeć połączyć z serkami chomogenizowanymi i zmiksować. Banany obrać pokeoić w plastry grubości ciemnego biszkoptu i skropić sokiem z cytryny aby nie zciemniały

  4. PRZEŁOŻENIE CIASTA. Biszkpot jasny,masa ciemna, biszkopt ciemny z powycinanymi kółeczkami w każdekółeczko wkładamy kawałek banana gróbości ciemnego ciasta,następnienakładamy masę serową i w masę wciskamy ciemne kółeczka,na to masa jasna. Na wierzchu polewamy czekoladą i odatawiamy dz lodówki aby ciasto stężało.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

nona68 12 lutego 2011 Przepis fajny ,tylko ta ortografia bardzo wali po oczach....

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mamulka 03 marca 2010 ciasto może i dobre ale kucharka niech poprawi ortografię

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń