Do góry

Śniadania Przepis na:

Francuskie tosty z jabłkami

Przepis dnia 2008-11-09
Śniadania

Autor: Kookie

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 478

Dodano: 15.10.2008

Odsłon: 43426

Pyszne francuskie tosty z jabłkami i cynamonem. Można podawać jako podwieczorek lub na śniadanie.

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jabłka obrać ze skórki, wykroić gniazda, pokroić na plasterki. W garnku rozpuścić masło, wrzucić jabłka dodać cynamonu i cukru, gotować aż będą miękkie. Jajka rozbić do miski i dobrze wymieszać, kromki chleba z odkrojonymi brzegami maczać w jajku i smażyć na wolnym ogniu aż do uzyskania złocistego koloru. Podawać zaraz po usmażeniu wraz z jabłkami, można polać sosem, który zostanie z gotowania jabłek.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń