Do góry

Dania główne Przepis na:

Łososiowe penne

Dania główne

Autor: ulcettina

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 22

Dodano: 16.10.2008

Odsłon: 13122

Takie smaczne, że aż się uszy trzęsą!

Składniki

  • Makaron penne, 20 dag
  • wędzony łosoś, 10 dag
  • groszek konserwowy, 10 dag
  • Tłusta śmietana do gotowania, 200 ml
  • Masło, starty parmezan, sól, pieprz, wg uznania
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Makaron ugotować w osolonej wodzie. W tym czasie rozpuścić masło na patelni i dodać pokrojonego w małe kawałki łososia, lekko podsmażyć i dodać groszek. Po ok. 2 minutach wszystko zalać śmietaną, posolić i popieprzyć według własnych upodobań. Jak sos zacznie bulgotać patelnię należy ściągnąć z gazu. Makaron po odcedzeniu należy wsypać do patelni i wymieszać z "łososiowym sosem", dodać parmezanu i przez chwilę podgrzewać (cały czas mieszając). Tak przygotowane penne najlepiej smakują przy lampce białego, wytrawnego wina. Wszystkim polecam!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

krysada 17 marca 2009 Pychotka!!! Szybkie, łatwe i genialne w smaku danie!!! Gorąco polecam i oby takich więcej:)))

12 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

krysada 17 marca 2009 Pychotka!!! Szybkie, łatwe i genialne w smaku danie! POlecam i oby takich więcej:)))

12 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

czystemajtki 19 października 2008 Moj przepis: Cebula smazona na oliwie z oliwek + Losos surowy-wedzony + Smietana 18% + Peczek swierzego koperku + Pieprz (nie Solic!!!) + Makaron
czas przygotowania = czas ugotowania makaronu
Simple as that :)
SMACZNEGO

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń