Do góry

Dania główne Przepis na:

Marokański Kurczak

Dania główne

Autor: tomo

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 25

Dodano: 26.12.2009

Odsłon: 789

pyszny i naromat wysmienity

Składniki

  • kuczak., cały.
  • Kasza kuskus., 3 łyżki.
  • cukier puder., 4 łyżki.
  • Rodzynki., 2-3 łyżki.
  • Natka pietruszki,bazylia., 1 sztuka.
  • cynamon., 2 łyżki.
  • Oliwa., 200 ml.
  • sok z pomarańczy., z 1 sztuki.
  • Ocet balasamiczny., 1łyżeczka.
  • sól., do smaku.
1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kurczaka umyc, osuszyc natrzec sokiem z pomarańczy,octem balsmicznym i solą. Kuskus zrumienic na suchej patelni,wymieszac z rodzynkami,cukrem pudrem,cynamonem szczyptą soli i posiekaną zieleniną.

  2. Dodac połowę oliwy,dobrze wymieszac.Nadziac kurczaka i zaszyc zobo stron .

  3. Resztę oliwy rozgrzac w rondlu,włorzyc kurczaka,dolac pół szklanki wody i dusic pod przykryciem 30-45 min,ewentualnie uzupełniając wodę.

  4. Podawac najlepiej zryżem i plasterkami pomarańczy,

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń