Do góry

Przekąski Przepis na:

Rolada drobiowo ,wieprzowa

Przekąski

Autor: TATAKrzys

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 1

Dodano: 29.12.2008

Odsłon: 2508

Łatwe w przygotowaniu. Można jeść na zimno i gorąco.

Składniki

  • Schab, filet z kurczaka, ser żółty.ogórek konserwowy,Boczek wędzony, grzyby leśne lub pieczarki
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. schab i filety z kurczaka tłuczemy jak na kotlety. Rozkładamy tak by się łączyły na odcinku 2 cm(żeby można było zrobić roladę). Dodać ogórki , boczek posiekany w plastry, ser żółty i grzyby ( jak kto woli leśne czy pieczarki)i zawijamy w roladę tak by najpierw był schab apotem filet drobiowy. Wyjdzie nam przekładaniec mięsa i o to chodzi. Wiążemy białą nitką tak by się nie rozpadła nasz rolada. pieczemy jak normalne rolady+,-1 godzinę . Można jeść na zimno bo się nie rozpada( dzięki żółtemu serowi) oraz na ciepło jak zwykłe rolady.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

TATAKrzys 29 grudnia 2008 Zrobiłem tak bo mi się znudziły zwykłe rolady drobiowe czy wiepszowe.
Smakuje dobrze można sprubować.
Smacznego

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń