Do góry

Desery Przepis na:

Szarlotka z budyniową kołderką

Desery

Autor: czarnamamba

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 2

Dodano: 21.05.2009

Odsłon: 1899

szarlotka, z waniliową nutą budyniu - pyszna

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ciasto: z mąki, żółtek, cukru pudru, margaryny, cukru waniliowego i proszku do pieczenia zagniatamy szybko ciasto. 2/3 ciasta wykładamy na dno i boki dużej blaszki i wkładamy do lodówki. 1/3 ciasta wkładamy do zamrażalnika. w czasie kiedy nasze ciasto się chłodzi przygotowujemy jabłka i budyń.

  2. obieramy jabłka i kroimy, najlepiej w plasterki

  3. gotujemy budyń zgodnie z przepisem na opakowaniu

  4. wyjmujemy ciasto z blaszką z lodówki, posypujemy kaszą manną, wykładamy jabłka, posypujemy cukrem (ok. szklanki, może być mniej lub więcej, w zależności o kwaśności jabłek) i cynamonem, na jabłka wykładamy gorący budyń, na budyń ścieramy na grubej tarce ciasto wyciągnięte z zamrażalnika

  5. pieczemy ok. godziny w 180 stopniach C

  6. smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń