Do góry

Przekąski Przepis na:

Truskawki z serem feta i szparagami

Przepis dnia 2008-06-01
Przekąski

Autor: azja

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 237

Dodano: 29.05.2008

Odsłon: 40064

Kto raz spróbuje, będzie często do tego wracał...

Składniki

5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Szparagi ugotować w osolonej wodzie - po jednym na każdą porcję. Truskawki pokroić na plasterki - po 2 na każdą porcję. Wymieszać ser feta z kilkoma kroplami octu balsamicznego. Na talerzu układać kolejno: truskawki, łyżkę sera feta, szparagi. Przyprawić szczyptą soli i pieprzu, polać oliwą z oliwek i octem balsamicznym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

RENIA730 02 czerwca 2009 W kuchni tradycyjnej truskawki występowały raczej tylko z cukrem, ugotowane lub usmażone do postaci bezkształtnej KUPY, która potem znajdowała różne zastosowania.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ivona 24 kwietnia 2009 Danie jest bardzo smaczne.Zamiast zwykłego pieprzu proponuję użyć zielonego marynowanego.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ajisza 24 marca 2009 Niedługo będzie sezon na truskawki i na szparagi, więc spróbuję:)))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Lalucha 24 marca 2009 Jeżeli znasz troszeczkę kuchnię tradycyjną, to informuję że jest coś takiego jak bigos ze śliwkami,tudzież kapusta kwaszona z jabłkiem itd.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

qrdej 24 marca 2009 Bardzo oryginalne ale ciekawe,czy to afrodyzjak?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madziak 24 marca 2009 Szkoda, ze teraz nie sezon na truskawki i szparagi. Pomysł wydaje mi się fantastyczny, na pewno spróbuję!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Malena 12 lutego 2009 Cudo! Mam ochotę na to pod warunkiem, że to truskawka kaszubska.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń