Do góry

Dania główne Przepis na:

warzywa z koperkiem

Dania główne

Autor: iwonakuzminska1

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 214

Dodano: 17.06.2008

Odsłon: 978

warzywka

Składniki

  • cebula, 1 sztuka
  • ziemniaków, 500g
  • ogórek sałatkowy, 1 sztuka
  • oleju, 2 łyżki
  • bulion jarzynowy (z kostki), 1/2 szklanki
  • pęczek koperku
  • kwaśnej śmietany, 1/2 szklanki
  • sól, szczypta
  • pieprz, szczypta
  • ocet (dowolnie), --------------------------------
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę.Ziemniaki umyć,obrać i pokroić w kostkę wielkości 1 cm.Ogórek przekroić na pół,wydrążyć nasiona i pokroić w plastry grubości 5mm.Cebulę poddusić w oleju,rozprowadzić bulionem,dodać pokrojone w kostkę bulionem,dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i plastry ogórka.Przyprawić solą i pieprzem;gotować około15 minut.Posiekać koperek,wymieszać z kwaśną śmietaną i dodać do wrzącej potrawy.Już nie gotować.Można przyprawić do smaku octem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń