Do góry

Przekąski Przepis na:

Ziemniaczane kokosanki

Przekąski

Autor: airin2007

Przepisów i artykułów: 41 Ocena: 533

Dodano: 24.10.2009

Odsłon: 3100

Nazywam je kokosanki bo maja taki sam ksztalt. Idealne na przystawke lub zakaske.

Składniki

  • ziemniaki, kilo
  • smietana, 100gram
  • parmezan, 70gram
  • Jaja, 2sztuki
  • sol piepsz galka muszkatolowa, do smaku
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obieramy,gotujemy,odcedzamy i przeciskamy przez praske.Dodajemy parmezan,jaja,smietane przyprawiamy do smaku i dokladnie mieszamy.Szprycownice nadziewamy masa i wyciskamy nasze kokosanki na forme wczesniej wylozona papierem do pieczenia.Piec 15 minut w temp 200 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Tangerinka 30 grudnia 2009 Super pomysl, i mozna poszalec z dodatkami ....;)
Szczesliwego Nowego Roku:)))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 24 października 2009 Kokosanki - Ziemniaczanki :) świetnie wyglądają, można je podać nawet na balu u prezydenta ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń