Do góry

Domowe porady

Grillowane tofu w piwno-miodowej marynacie

Delikatne tofu w smakowitej, piwnej marynacie. Pozbawiona cholesterolu i bogata w białko propozycja na grilla. Spodoba się także mięsożercom!

Składniki:
Tofu naturalne 180 g lub 200 g

Marynata:
2 łyżki sosu sojowego
7 łyżek jasnego piwa
1 łyżeczka miodu lub syropu klonowego

Tofu pokrój w słupki. Składniki marynaty wymieszaj. Włóż słupki tofu na 20 minut do marynaty, a później wrzuć je na ruszt!

Autor: Paluchy

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 17

Dodaj poradę

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ciacho50 28 maja 2016 Ciekawa propozycja. Bardzo lubię tofu.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń