Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć szyneczki. Najlepsza taka domowa. Polecam tak zrobioną jak moja. Jest pyszna.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1471
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1195
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1327
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 994
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1471
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1195
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1327
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 994
Składniki
Warzywa obrać, umyć, pokroić w dość grube kawałki. Włożyć do garnka, dodać przyprawy i wlać 1/2 l wody. Gotować 15-20 minut. Wystudzić i przecedzić. Szynkę umyć i dokładnie osuszyć. Przy pomocy strzykawki nabierać bulion i wstrzykiwać w mięso. Następnie natrzeć szynkę przygotowanym smarowidłem z musztardy, oleju, gorczycy, papryki , pieprzu, chili, czosnku, soli. ( Ostrożnie z solą, bo bulion był solony, który został wstrzyknięty w szynkę.) Ładnie mięso ułożyć i związać grubym bawełnianym sznurkiem. Szynkę przełożyć do rękawa do pieczenia. Dodać gotowane warzywa. Zawinąć końce rękawa i zamknąć zapinkami. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 2 godz. ( 1kg mięsa = 1 godzina pieczenia) . Po wyjęciu z piekarnika pozostawić mięso, żeby odpoczęło, a następnie pokroić w dość grube plastry. Smacznego. Najlepszym dodatkiem będzie chrzan, albo ćwikła z chrzanem.