Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć szyneczki. Najlepsza taka domowa. Polecam tak zrobioną jak moja. Jest pyszna.
Raz lub dwa do roku gotuję ozorki w sosie albo chrzanowwo - musztardowym, alb...
Odsłon: 404
Taki najlepszy. Polecam.
Odsłon: 291
Kapusta pekińska jest delikatna, słodka. Doskonale nadaje się na sałatki. Po...
Odsłon: 3180
Raz lub dwa do roku gotuję ozorki w sosie albo chrzanowwo - musztardowym, alb...
Odsłon: 404
Taki najlepszy. Polecam.
Odsłon: 291
Kapusta pekińska jest delikatna, słodka. Doskonale nadaje się na sałatki. Po...
Odsłon: 3180
Składniki
Warzywa obrać, umyć, pokroić w dość grube kawałki. Włożyć do garnka, dodać przyprawy i wlać 1/2 l wody. Gotować 15-20 minut. Wystudzić i przecedzić. Szynkę umyć i dokładnie osuszyć. Przy pomocy strzykawki nabierać bulion i wstrzykiwać w mięso. Następnie natrzeć szynkę przygotowanym smarowidłem z musztardy, oleju, gorczycy, papryki , pieprzu, chili, czosnku, soli. ( Ostrożnie z solą, bo bulion był solony, który został wstrzyknięty w szynkę.) Ładnie mięso ułożyć i związać grubym bawełnianym sznurkiem. Szynkę przełożyć do rękawa do pieczenia. Dodać gotowane warzywa. Zawinąć końce rękawa i zamknąć zapinkami. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 2 godz. ( 1kg mięsa = 1 godzina pieczenia) . Po wyjęciu z piekarnika pozostawić mięso, żeby odpoczęło, a następnie pokroić w dość grube plastry. Smacznego. Najlepszym dodatkiem będzie chrzan, albo ćwikła z chrzanem.