Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć szyneczki. Najlepsza taka domowa. Polecam tak zrobioną jak moja. Jest pyszna.
Warzywa obrać, umyć, pokroić w dość grube kawałki. Włożyć do garnka, dodać przyprawy i wlać 1/2 l wody. Gotować 15-20 minut. Wystudzić i przecedzić. Szynkę umyć i dokładnie osuszyć. Przy pomocy strzykawki nabierać bulion i wstrzykiwać w mięso. Następnie natrzeć szynkę przygotowanym smarowidłem z musztardy, oleju, gorczycy, papryki , pieprzu, chili, czosnku, soli. ( Ostrożnie z solą, bo bulion był solony, który został wstrzyknięty w szynkę.) Ładnie mięso ułożyć i związać grubym bawełnianym sznurkiem.
Szynkę przełożyć do rękawa do pieczenia. Dodać gotowane warzywa. Zawinąć końce rękawa i zamknąć zapinkami. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 2 godz. ( 1kg mięsa = 1 godzina pieczenia) . Po wyjęciu z piekarnika pozostawić mięso, żeby odpoczęło, a następnie pokroić w dość grube plastry. Smacznego.
Najlepszym dodatkiem będzie chrzan, albo ćwikła z chrzanem.
Soczysta, krucha, aromatyczna szynka pieczona w rękawie, którą można podać na...
Odsłon: 27958
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 129
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 46
Bigos z świeżej/słodkiej kapusty z kiełbasą i łopatką.
Odsłon: 114
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 209
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 129
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 46
Bigos z świeżej/słodkiej kapusty z kiełbasą i łopatką.
Odsłon: 114
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 209
Składniki
Warzywa obrać, umyć, pokroić w dość grube kawałki. Włożyć do garnka, dodać przyprawy i wlać 1/2 l wody. Gotować 15-20 minut. Wystudzić i przecedzić. Szynkę umyć i dokładnie osuszyć. Przy pomocy strzykawki nabierać bulion i wstrzykiwać w mięso. Następnie natrzeć szynkę przygotowanym smarowidłem z musztardy, oleju, gorczycy, papryki , pieprzu, chili, czosnku, soli. ( Ostrożnie z solą, bo bulion był solony, który został wstrzyknięty w szynkę.) Ładnie mięso ułożyć i związać grubym bawełnianym sznurkiem. Szynkę przełożyć do rękawa do pieczenia. Dodać gotowane warzywa. Zawinąć końce rękawa i zamknąć zapinkami. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 2 godz. ( 1kg mięsa = 1 godzina pieczenia) . Po wyjęciu z piekarnika pozostawić mięso, żeby odpoczęło, a następnie pokroić w dość grube plastry. Smacznego. Najlepszym dodatkiem będzie chrzan, albo ćwikła z chrzanem.
Przepisy Śniadania
Śniadania
Pasta z bobu
Śniadania
syrniki
Śniadania
Placki bananowe
Śniadania
Chleb pszenno - żytni
Pasta z bobu
Mój mąż uwielbia ugotowany bób w osolonej wodzie z dodatkiem ząbków czosnku....
Odsłon: 63
syrniki
Te twarogowe placki najlepiej smakują jeszcze ciepłe, posypane cukrem pudrem,...
Odsłon: 786