Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moc otrąb owsianych doświadczyłam na własnym organizmie już bardzo dawno, dlatego od czasu do czasu pojawiają się w mojej kuchni. Mówię oczywiście o otrębach owsianych, a nie o płatkach owsianych. Podstawowa sprawa to obecność w nich błonnika pokarmowego rozpuszczalnego. Dobroczynna rzecz, która doskonale wpływa na nasz układ trawienny , przede wszystkim na jelito grube. Otręby to doskonała miotełka, wymiatająca wszystko , co zalega nam w tymże organie. Zawierają również podstawowe składniki pokarmowe takie jak: węglowodany, białko, tłuszcze, witaminy, sole mineralne. Podstawowa i najprostsza wersja na użycie otrąb owsianych to po prostu owsianka na mleku z dodatkiem suszonych lub świeżych owoców.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1646
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3053
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1126
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1908
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1646
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3053
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1126
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1908
Składniki