Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moc otrąb owsianych doświadczyłam na własnym organizmie już bardzo dawno, dlatego od czasu do czasu pojawiają się w mojej kuchni. Mówię oczywiście o otrębach owsianych, a nie o płatkach owsianych. Podstawowa sprawa to obecność w nich błonnika pokarmowego rozpuszczalnego. Dobroczynna rzecz, która doskonale wpływa na nasz układ trawienny , przede wszystkim na jelito grube. Otręby to doskonała miotełka, wymiatająca wszystko , co zalega nam w tymże organie. Zawierają również podstawowe składniki pokarmowe takie jak: węglowodany, białko, tłuszcze, witaminy, sole mineralne. Podstawowa i najprostsza wersja na użycie otrąb owsianych to po prostu owsianka na mleku z dodatkiem suszonych lub świeżych owoców.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1365
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420825
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1885
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1365
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420825
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1885
Składniki