Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od niedawna jednym z podstawowych rytuałów moich poranków jest picie soku z surowego ziemniaka . "Dzięki " problemom żołądkowym poznałam jego właściwości . A ma ich naprawdę mnóstwo.
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 44
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 24
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 170
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 231
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 780
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 44
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 24
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 170
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 231
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 780
Składniki
Jak zrobić ? Przygotuj miseczkę i dużą gazę lub cienką ściereczkę. * Tarkę * Szklankę https://www.malgoskawkuchni.com/2020/05/sok-z-ziemniaka.html
Dość dużego ziemniaka lub dwa mniejsze , trzemy na tarce o drobnych oczkach,bezpośrednio na gazę , którą umieszczamy w misce . Startego ziemniaka dokładnie wyciskamy .Otrzymany sok przelewamy do szklanki.Czekamy chwilkę , aż krochmal opadnie , którego nie możemy pić. Jak sok się ustoi wypijamy. Zalecane jest picie dwa razy dziennie. Raz rano na czczo oraz wieczorem.