Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ZIARENKA TONKA: To wyjątkowa przyprawa do kremów, deserów, lodów i sorbetów a także do ciast. Pięknie pachnie. Zawiera mocną waniliowo-karmelowo-migdałową nutę . Pochodzi z tropikalnego drzewa -tonkowca wonnego. Wystarczy wziąć na chwilę do ręki ziarenko, a cały dzień nasze dłonie będą pięknie pachnieć. Jeśli chcemy dodać go do ciasta- ścieramy go na najdrobniejszych oczkach. Np. na 1 kg sera - wystarczy zetrzeć 2 ziarenka. Jeśli do masy- np budyniowej czy śmietankowej - wrzucamy całe ziarenko na chwilę do ciepłego płynu i po chwili wyjmujemy. Zostawi swój wyjątkowy zapach. W naszych sklepach go raczej nie dostaniemy. Ale można go zamówić na allegro. Za 100 g zapłacimy 35 zł. W opakowaniu jest kilka ziarenek.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 22770
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9568
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2100
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4103
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 743
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 375
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 22770
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9568
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2100
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4103
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 743
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 375
Składniki
ZIARENKA TONKA: To wyjątkowa przyprawa do kremów, deserów, lodów i sorbetów a także do ciast. Pięknie pachnie. Zawiera mocną waniliowo-karmelowo-migdałową nutę . Pochodzi z tropikalnego drzewa -tonkowca wonnego. Wystarczy wziąć na chwilę do ręki ziarenko, a cały dzień nasze dłonie będą pięknie pachnieć. Jeśli chcemy dodać go do ciasta- ścieramy go na najdrobniejszych oczkach. Np. na 1 kg sera - wystarczy zetrzeć 2 ziarenka. Jeśli do masy- np budyniowej czy śmietankowej - wrzucamy całe ziarenko na chwilę do ciepłego płynu i po chwili wyjmujemy. Zostawi swój wyjątkowy zapach. W naszych sklepach go raczej nie dostaniemy. Ale można go zamówić na allegro. Za 100 g zapłacimy 35 zł. W opakowaniu jest kilka ziarenek.