Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ZIARENKA TONKA: To wyjątkowa przyprawa do kremów, deserów, lodów i sorbetów a także do ciast. Pięknie pachnie. Zawiera mocną waniliowo-karmelowo-migdałową nutę . Pochodzi z tropikalnego drzewa -tonkowca wonnego. Wystarczy wziąć na chwilę do ręki ziarenko, a cały dzień nasze dłonie będą pięknie pachnieć. Jeśli chcemy dodać go do ciasta- ścieramy go na najdrobniejszych oczkach. Np. na 1 kg sera - wystarczy zetrzeć 2 ziarenka. Jeśli do masy- np budyniowej czy śmietankowej - wrzucamy całe ziarenko na chwilę do ciepłego płynu i po chwili wyjmujemy. Zostawi swój wyjątkowy zapach. W naszych sklepach go raczej nie dostaniemy. Ale można go zamówić na allegro. Za 100 g zapłacimy 35 zł. W opakowaniu jest kilka ziarenek.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22512
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14805
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4595
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44055
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 599
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 601
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22512
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14805
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4595
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44055
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 599
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 601
Składniki
ZIARENKA TONKA: To wyjątkowa przyprawa do kremów, deserów, lodów i sorbetów a także do ciast. Pięknie pachnie. Zawiera mocną waniliowo-karmelowo-migdałową nutę . Pochodzi z tropikalnego drzewa -tonkowca wonnego. Wystarczy wziąć na chwilę do ręki ziarenko, a cały dzień nasze dłonie będą pięknie pachnieć. Jeśli chcemy dodać go do ciasta- ścieramy go na najdrobniejszych oczkach. Np. na 1 kg sera - wystarczy zetrzeć 2 ziarenka. Jeśli do masy- np budyniowej czy śmietankowej - wrzucamy całe ziarenko na chwilę do ciepłego płynu i po chwili wyjmujemy. Zostawi swój wyjątkowy zapach. W naszych sklepach go raczej nie dostaniemy. Ale można go zamówić na allegro. Za 100 g zapłacimy 35 zł. W opakowaniu jest kilka ziarenek.