Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ZIARENKA TONKA: To wyjątkowa przyprawa do kremów, deserów, lodów i sorbetów a także do ciast. Pięknie pachnie. Zawiera mocną waniliowo-karmelowo-migdałową nutę . Pochodzi z tropikalnego drzewa -tonkowca wonnego. Wystarczy wziąć na chwilę do ręki ziarenko, a cały dzień nasze dłonie będą pięknie pachnieć. Jeśli chcemy dodać go do ciasta- ścieramy go na najdrobniejszych oczkach. Np. na 1 kg sera - wystarczy zetrzeć 2 ziarenka. Jeśli do masy- np budyniowej czy śmietankowej - wrzucamy całe ziarenko na chwilę do ciepłego płynu i po chwili wyjmujemy. Zostawi swój wyjątkowy zapach. W naszych sklepach go raczej nie dostaniemy. Ale można go zamówić na allegro. Za 100 g zapłacimy 35 zł. W opakowaniu jest kilka ziarenek.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3788
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3816
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 387
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 724
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3788
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3816
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 387
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 724
Składniki
ZIARENKA TONKA: To wyjątkowa przyprawa do kremów, deserów, lodów i sorbetów a także do ciast. Pięknie pachnie. Zawiera mocną waniliowo-karmelowo-migdałową nutę . Pochodzi z tropikalnego drzewa -tonkowca wonnego. Wystarczy wziąć na chwilę do ręki ziarenko, a cały dzień nasze dłonie będą pięknie pachnieć. Jeśli chcemy dodać go do ciasta- ścieramy go na najdrobniejszych oczkach. Np. na 1 kg sera - wystarczy zetrzeć 2 ziarenka. Jeśli do masy- np budyniowej czy śmietankowej - wrzucamy całe ziarenko na chwilę do ciepłego płynu i po chwili wyjmujemy. Zostawi swój wyjątkowy zapach. W naszych sklepach go raczej nie dostaniemy. Ale można go zamówić na allegro. Za 100 g zapłacimy 35 zł. W opakowaniu jest kilka ziarenek.