Dagmar von Cramm: Moja zielona dieta

Jak schudnąć bez efektu jo-jo o każdej porze roku? Autorka książki "Moja zielona dieta" w przystępny sposób pokazuje, jak wykorzystać podczas odchudzania możliwości, które daje nam natura

W książce znajdziemy cztery działy poświęcone kolejnym porom roku. Każdy z nich zawiera szczegółową dietę złożoną z dostępnych o danej porze roku produktów. Przepisy na proponowane dania opatrzone są kolorowymi fotografiami.

Nie brakuje również ciekawostek dotyczących poszczególnych składników oraz sposobów przygotowania czy przechowywania dań. Dzięki wskazówkom bez problemu pogodzimy odchudzanie z pracą i obowiązkami. Z publikacji dowiemy się też, które produkty zawarte w przepisach można nawzajem zastępować tak, aby wartość kaloryczna pozostała taka sama.
To dwa w jednym - idealny poradnik dla czytelnika, który chce schudnąć bez efektu jo-jo i książka kulinarna z prostymi przepisami na smaczne i zdrowe dania.

Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę?

  • zawarte w niej cenne porady pozwalają podczas odchudzania skorzystać z możliwości, jakie dają poszczególne pory roku - przepisy ze względu na czas występowania produktów zostały podzielone na cztery części
  • udowadnia, że dieta nie musi kończyć się efektem jo-jo, a dodatkowo zrzucenie zbędnych kilogramów może stać się okazją do wyboru smacznej kuchni opartej na zdrowych składnikach i prostych do przygotowania daniach
  • przepisy są zilustrowane, przy każdym znajduje się informacja o wartościach odżywczych

 

Tytuł: Moja zielona dieta
Format: 185 x 240 mm
Liczba stron: 144
Ilustracje: kolorowe zdjęcia
Oprawa: miękka
Cena detal.: 36,00 zł
ISBN: 978-83-7971-166-6

Wydawnictwo: Jedność


Książka wkrótce do wygrania w naszym konkursie

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

60 min
15

Polecane artykuły

Informacje Gulasz z fasolą, befsztyk z warzywami. 5 propozycji na obiady wysokobiałkowe

Szukając zdrowych i zbilansowanych opcji obiadowych, warto rozważyć dania bogate w białko, które nie tylko zaspokoją głód, ale także wspomogą rozwó...

3
Informacje Młoda kapusta z koperkiem Ewy Wachowicz. Jeden składnik robi robotę

Młode, wiosenne warzywa są zazwyczaj najsmaczniejsze, często kryje się w nich również więcej składników odżywczych. Podobnie jest w przypadku młode...

3
Informacje Działa przeciwalergicznie i przeciwmiażdżycowo. Jak stosować miód wiosenny?

Wiosna to czas, w którym natura budzi się do życia - to właśnie dzięki zmieniającym się porom roku możemy czerpać z jej dobrodziejstw całymi garści...

0
Informacje Dlaczego warto jeść rabarbar? Zrób omlet, naleśniki i odchudzający koktajl z rabarbarem

Wiosną i latem warzywa i owoce są teraz najsmaczniejsze, dlatego podczas wizyty na lokalnych targu, ryneczku, czy w sklepie warto wypatrywać sezono...

1