Dżemy i marmolady już dawno przestały być jedynie "smarowidłem" idealnym na kanapki.

Dżemy i marmolady już dawno przestały być jedynie "smarowidłem" idealnym na kanapki. Nasz gust zmienił się znacznie od czasów babć, a przetwory te coraz częściej kuszą nas słodkimi korzennymi nutami lub ostrym aromatem chili i octu. Stały się też doskonałym dodatkiem do serów, mięs i deserów. Przygotowuje się je w mgnieniu oka. Bez względu na to, czy są słodkie, pikantne, czy łagodne, zawsze smakują wyśmienicie.

 

W książce zawarto:
- Kilkadziesiąt przepisów na pyszne i zdrowe dżemy, galaretki i marmolady.
- Rady mistrzów kuchni, którzy podpowiadają, jak wykorzystać te domowe przetwory.
- Przepisy na wyśmienite dania obiadowe, drinki i desery z dodatkiem dżemów i galaretek.
- Propozycje niezwykłych dodatków do dżemów np. w postaci alkoholu, orzechów, czekolady, egzotycznych przypraw.


Autor: Walter Trausner
Tytuł: Domowe przetwory Wydanie drugie
Wydawnictwo RM
ISBN 978-83-7773-276-2
Stron 96
Format 165x235 mm
Cena 19,90 zł

 

Źrdóło: Informacja prasowa

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Zupy Meksykański kociołek

Wielki kociołek pikantnej zupy gulaszowej w stylu meksykańskim, w sam raz na...

Odsłon: 512

60 min
4
30 min
90
60 min
20
Ciasta Piernik dojrzewający

Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...

Odsłon: 3445

30 min
21
60 min
11