Ewa Wachowicz ugotuje tradycyjny podlaski krupnik z guglami. Danie główne będzie nieco przewrotne, bowiem gospodyni upiecze tartę tatin, czyli tartę odwróconą! Na deser będzie potrawa, która równie dobrze może być słodkim obiadem. Ewa zrobi pierogi z suszonymi śliwkami, którymi oczarowała Jeana Reno!
Polecane artykuły
Dlaczego masło klarowane jest droższe od zwykłego masła? Na przykład dlatego, że ma ono znacznie dłuższy termin przydatności niż to tradycyjne. A t...
Trudno wyobrazić sobie święta bez barszczu. Najlepszy smak uzyskuje się dzięki naturalnemu zakwasowi z buraków, który nadaje mu głębi i delikatnej...
Wigilijne uszka to klasyka, bez której wielu nie wyobraża sobie świątecznego stołu. Delikatne, aromatyczne i misternie lepione potrafią jednak spra...
Soczewica to prawdziwa bohaterka szybkiej kuchni, pożywna, aromatyczna i gotowa w kilkanaście minut. Idealna, gdy potrzebujecie czegoś ciepłego i s...
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2640
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 953