Ewa Wachowicz ugotuje tradycyjny podlaski krupnik z guglami. Danie główne będzie nieco przewrotne, bowiem gospodyni upiecze tartę tatin, czyli tartę odwróconą! Na deser będzie potrawa, która równie dobrze może być słodkim obiadem. Ewa zrobi pierogi z suszonymi śliwkami, którymi oczarowała Jeana Reno!
Polecane artykuły
Pierogi to symbol domowego ciepła i rodzinnych spotkań. Ale chyba każdemu zdarzyły się pierogowe problemy zamiast perfekcyjnego dania. Na szczęście...
Barszcz z uszkami to jedno z najważniejszych dań na wigilię i każda rodzina ma swój przepis. Jego intensywny kolor i głęboki smak sprawiają, że roz...
W kuchni Ewy Wachowicz świąteczne gotowanie. W 561. odcinku prowadząca zdradziła przepis na tradycyjną zupę kwasówkę oraz nietypowy pasztet świątec...
Czy wiesz o tym, że na wigilię można podać również zupę grzybową? To nie tylko zwykły wywar z leśnych darów. To esencja polskiej tradycji, gdzie ka...
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Śródziemnomorska
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Papryka
- Nabiał
- Jajka
- Ryby
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Dla zdrowia
Odsłon: 15036
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1941
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8818
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3170