W 439. odcinku Ewa Gotuje, pichcenie rozpoczęło się od góralskiej zoproski, czyli podhalańskiej, regionalnej zupy jarzynowej z zasmażką na słoninie. Kolejne potrawy były już propozycjami do wigilijnego menu. Najpierw Ewa Wachowicz usmażyła karpia i zapiekła go na kiszonej kapuście, podgotowanej z żurawiną. Deser był z kolei powrotem do przeszłości – Ewa usmażyła ciasteczka w kształcie orzeszków, które przełożyła kremem na bazie orzechów włoskich. Ponadto zdradziła przepis na pikle z marchewki. Sprawdź, jak zrobić te pyszności.

Polecane artykuły

Informacje Jak kisić kapustę w domu? W czym najlepiej kisić, żeby szybko się nie zepsuła

W czym kisić kapustę, żeby proces fermentacji przebiegał bez problemów? To pytanie nurtuje każdego, kto chce samodzielnie przygotować ten zdrowy pr...

1
Informacje Przyprawa nie tylko dla bogatych. Niewielka ilość działa przeciwzapalnie, poprawia pamięć i nastrój

Nie bez powodu szafran uznawany jest za jedną z najcenniejszych przypraw świata. Nie dość, że nadaje on potrawom wyjątkowego aromatu, to jeszcze ws...

5
Informacje 5 przepisów na kalafior. Energetyczne i smaczne dania na każdą porę roku

Kalafior to warzywo, które można jeść o każdej porze roku. Jest niskokaloryczny, zawiera witaminy i minerały, a do tego wyróżnia się wszechstronnym...

5
Ewa gotuje Włoska uczta z Ewą Wachowicz

W 547. odcinku programu "Ewa Gotuje" Ewa Wachowicz zabrała widzów do słonecznej Italii. Przygotowała nietypowe specjały z Włoch - zupę stracciatell...

5

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

15 min
10
Ciasta Owocowa moc

Kruche i delikatne ciasto, różne owoce , sprawiają ,że zachwyca gości.

Odsłon: 319

30 min
3