Wszystkie dotychczasowe odcinki "Ewa Gotuje" obejrzysz w Polsat Go »
W 439. odcinku Ewa Gotuje, pichcenie rozpoczęło się od góralskiej zoproski, czyli podhalańskiej, regionalnej zupy jarzynowej z zasmażką na słoninie. Kolejne potrawy były już propozycjami do wigilijnego menu. Najpierw Ewa Wachowicz usmażyła karpia i zapiekła go na kiszonej kapuście, podgotowanej z żurawiną. Deser był z kolei powrotem do przeszłości – Ewa usmażyła ciasteczka w kształcie orzeszków, które przełożyła kremem na bazie orzechów włoskich. Ponadto zdradziła przepis na pikle z marchewki. Sprawdź, jak zrobić te pyszności.
Polecane artykuły
Zapiekanka z kurczakiem to jedno z tych dań, które łączą prostotę przygotowania z pełnią smaku i wartości odżywczych. Kurczak dostarcza białka, a w...
Artykuł sponsorowany
W świecie kulinarnych inspiracji i dbania o zdrowie coraz częściej pojawia się temat nutrikosmetyków. Jednym z nich, zdobywającym rosnącą popularno...
Jarmuż to jedno z najzdrowszych warzyw, które każdy powinien włączyć do swojej diety, zwłaszcza jesienią i zimą. Bogaty w witaminy, minerały i prze...
Niektóre przekąski mogą zaskoczyć swoją wartością odżywczą i wpływem na ciało. Te, które zawierają dużo błonnika, dają długotrwałe uczucie sytości...
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19253
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13041
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Warzywa
- Papryka
- Mięso
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Majeranek
- Dla zdrowia
Odsłon: 1687
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232126