To już ostatni odcinek 36. sezonu „Ewa gotuje”. Tuż przed wakacyjną przerwą gospodyni programu podzieli się z widzami przepisami na letnią kuchnię. W programie pokaże, jak zrobić chłodnik z awokado oraz upiec pstrąga z kaszą owsianą. Nie zabraknie również słodkiego akcentu. Na deser zaserwuje tort z truskawkami i galaretką.

Fot. materiały prasowe/Polsat

Gdy robi się coraz cieplej a lato tuż, tuż sięgamy po receptury na chłodniki, czyli zupy na zimno. Taką potrawę można zrobić z botwinki lub ogórków, ale Ewa postanowiła zaskoczyć widzów i chłodnik zrobi z awokado!

Po zimnej zupie warto zjeść coś na ciepło, więc na danie główne będą filety z pstrąga zapieczone z brokułami i kaszą owsianą. Warto sięgać po tę rybę, bowiem znajdziemy w niej dużo pełnowartościowego, łatwo przyswajalnego białka,

Na deser Ewa przygotuje bardzo lekki torcik na zimno, bazujący na bitej śmietanie. Górę ozdobi galaretką z truskawkami, a całość otoczy palisada z biszkoptów.

Chcesz poznać wszystkie przepisy z poprzednich odcinków programu "Ewa Gotuje"? 
Są dostępne na PolsatGo » 

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

30 min
2

Przepis dnia

Przetwory Szybki dżem truskawkowy

Jeśli chcemy mieć zimą swój własny dżemik, a nie mamy zbyt wiele czasu na sta...

Odsłon: 16546

30 min
20
30 min
9
Ciasta Krem kokosowy z mascarpone i kremówki

Prosty krem z sera mascarpone i kremówki z dodatkiem wiórków kokosowych. Możn...

Odsłon: 326

15 min
5
Ciasta Tort Malibu z truskawkami

Tort na bazie biszkoptu mocno czekoladowego, wilgotnego przełożonego delikat...

Odsłon: 508

60 min
5