Najlepsze ciasta na lato - przepisy

To już ostatni odcinek 36. sezonu „Ewa gotuje”. Tuż przed wakacyjną przerwą gospodyni programu podzieli się z widzami przepisami na letnią kuchnię. W programie pokaże, jak zrobić chłodnik z awokado oraz upiec pstrąga z kaszą owsianą. Nie zabraknie również słodkiego akcentu. Na deser zaserwuje tort z truskawkami i galaretką.

Fot. materiały prasowe/Polsat

Gdy robi się coraz cieplej a lato tuż, tuż sięgamy po receptury na chłodniki, czyli zupy na zimno. Taką potrawę można zrobić z botwinki lub ogórków, ale Ewa postanowiła zaskoczyć widzów i chłodnik zrobi z awokado!

Po zimnej zupie warto zjeść coś na ciepło, więc na danie główne będą filety z pstrąga zapieczone z brokułami i kaszą owsianą. Warto sięgać po tę rybę, bowiem znajdziemy w niej dużo pełnowartościowego, łatwo przyswajalnego białka,

Na deser Ewa przygotuje bardzo lekki torcik na zimno, bazujący na bitej śmietanie. Górę ozdobi galaretką z truskawkami, a całość otoczy palisada z biszkoptów.

Chcesz poznać wszystkie przepisy z poprzednich odcinków programu "Ewa Gotuje"? 
Są dostępne na PolsatGo » 

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Desery Cynamonki

Obłędnie delikatne cynamonki z polewą na bazie mascarpone rozpieszczają tak,...

Odsłon: 4403

>60 min
7
Przekąski Paszteciki krucho-drożdżowe

Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...

Odsłon: 113004

60 min
199
Przekąski Racuchy drożdżowe z jabłkiem jak u babci

Racuchy drożdżowe z jabłkiem jak u babci. Ten smak pamięta się zawsze. Wystar...

Odsłon: 11233

60 min
21
Zupy Zupa wiśniowa

Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...

Odsłon: 368

30 min
4
15 min
6
30 min
5