To już ostatni odcinek 36. sezonu „Ewa gotuje”. Tuż przed wakacyjną przerwą gospodyni programu podzieli się z widzami przepisami na letnią kuchnię. W programie pokaże, jak zrobić chłodnik z awokado oraz upiec pstrąga z kaszą owsianą. Nie zabraknie również słodkiego akcentu. Na deser zaserwuje tort z truskawkami i galaretką.

Fot. materiały prasowe/Polsat

Gdy robi się coraz cieplej a lato tuż, tuż sięgamy po receptury na chłodniki, czyli zupy na zimno. Taką potrawę można zrobić z botwinki lub ogórków, ale Ewa postanowiła zaskoczyć widzów i chłodnik zrobi z awokado!

Po zimnej zupie warto zjeść coś na ciepło, więc na danie główne będą filety z pstrąga zapieczone z brokułami i kaszą owsianą. Warto sięgać po tę rybę, bowiem znajdziemy w niej dużo pełnowartościowego, łatwo przyswajalnego białka,

Na deser Ewa przygotuje bardzo lekki torcik na zimno, bazujący na bitej śmietanie. Górę ozdobi galaretką z truskawkami, a całość otoczy palisada z biszkoptów.

Chcesz poznać wszystkie przepisy z poprzednich odcinków programu "Ewa Gotuje"? 
Są dostępne na PolsatGo » 

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Ciasta Ciasto Malinowa Dama

Polecamy! Nasze ulubione ciasto z pysznym kremem i świeżymi malinami. Malinow...

Odsłon: 11249

60 min
17
Desery Muffiny marchewkowe

Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...

Odsłon: 44688

60 min
160
Dania główne Ciasto na pierogi Magdy Gessler

Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...

Odsłon: 182165

30 min
100
Przetwory Dżem z mirabelek

W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...

Odsłon: 292

60 min
3
Dodatki Domowy sos chiński

Polecam zrobienie większej ilości takiego sosu, bo jest bardzo smaczny i dosk...

Odsłon: 4989

30 min
9